Τα 10 αγαπημένα βιβλία των σπουδαιότερων επιχειρηματικών ηγετών

Ηανάγνωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέες ιδέες και χρήσιμες πληροφορίες καθώς και για να λάβετε τις κατάλληλες συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν την προσωπική και επαγγελματική ζωή σας, οπότε δεν είναι περίεργο το γεγονός πως μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ηγέτες στον κόσμο είναι μανιακοί αναγνώστες.
Jeff Bezos: “The Remains of the Day”
Αυτό είναι το αγαπημένο ανάγνωσμα του Διευθύνοντα Συμβούλου της Amazon, ο οποίος δείχνει μέσω αυτής του της προτίμησης, πως μαθαίνει πολλά από τη μυθιστοριογραφία. Έτσι λοιπόν αυτό το μυθιστόρημα για έναν μπάτλερ στη μεταπολεμική Αγγλία είναι ένα από τα αγαπημένα του.
Jeff Bezos: "The Remains of the Day"

Bill Gates: “The Catcher in the Rye”
Ο συνιδρυτής της Microsoft αγάπησε τον “κλασικό τόνο του JD Salinger από τότε που ήταν έφηβος”. «Δεν είχα διαβάσει “Catcher in the Rye” μέχρι την ηλικία των 13 ετών αλλά από όταν το διάβασα, κατάλαβα ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου βιβλίο», όπως ανέφερε ο ίδιος.
Bill Gates: "The Catcher in the Rye"
Steve Jobs: “The Innovator’s Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business”
Το “Δίλημμα του καινοτόμου” είναι ένα βιβλίο που επηρέασε βαθιά τον Steve Jobs, έναν από τους πιο σεβαστούς επιχειρηματίες στον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα επιχειρηματικά βιβλία στην αγορά, το οποίο έλαβε σχόλια από την Wall Street Journal, τη Νέα Υόρκη και την Εβδομάδα Επιχειρήσεων.
Steve Jobs: "The Innovator's Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business"
Tim Cook: “Competing Against Time: How Time-Based Competition is Reshaping Global Markets”
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρίζει στους συναδέλφους και τους νέους υπαλλήλους του αντίγραφα του βιβλίου “Αγώνας Ενάντια στο Χρόνο”. Ακόμη και αν δεν εργάζεστε λοιπόν στην Apple, η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του βιβλίου στην αποτελεσματική εργασία μπορεί να σας βοηθήσει να εξομαλύνετε την καθημερινότητά σας και να προωθήσετε την καριέρα σας προς τα εμπρός.
Tim Cook: "Competing Against Time: How Time-Based Competition is Reshaping Global Markets"
Mark Zuckerberg: “Portfolios of the Poor: How the World’s Poor Live on $2 a Day”
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ανέφερε 23 βιβλία στην πρόσφατη λίστα ανάγνωσης του “Έτους Βιβλίων”, στην οποία παρουσιάστηκε το “Portfolios of the Poor: How the World’s Poor Live on $2 a Day”, από τους Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford και Orlanda Ruthven.
Mark Zuckerberg: "Portfolios of the Poor: How the World's Poor Live on $2 a Day"
Elon Musk: “Benjamin Franklin: An American Life”
Ο Elon Musk είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις μεγάλες εταιρείες, όπως το SpaceX και το Tesla Motors, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι του αρέσει να διαβάζει για έναν άλλο επιτυχημένο multitasker, τον Benjamin Franklin.
Elon Musk: "Benjamin Franklin: An American Life"
Indra Nooyi: “The Road to Character”
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo αποκάλεσε το βιβλίο του David Brooks “Ο δρόμος προς τον χαρακτήρα” ένα από τα βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή που διαβάστηκαν πέρυσι. «Έκανα μια θαυμάσια συζήτηση με τις δύο κόρες μου για το γιατί η οικοδόμηση του εσωτερικού χαρακτήρα είναι εξίσου σημαντική με την οικοδόμηση μιας καριέρας», δήλωσε ο Nooyi στο Fortune.
Indra Nooyi; "The Road to Character"
James Gorman: “Tinker, Tailor, Soldier, Spy: A George Smiley Novel”
Εκτός από τα “Boys in the Boat” του Daniel James Brown, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, έχει λατρεία για τα κατασκοπευτικά βιβλία όπως το “Tinker Tailor Soldier”.
James Gorman: "Tinker, Tailor, Soldier, Spy: A George Smiley Novel"
Melanie Whelan: “The Happiness Advantage”
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoulCycle Melanie Whelan ήταν τόσο συγκινημένος από το “The Happiness Advantage” του Shawn Achor που κάποτε είπε ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την εταιρεία της.
Melanie Whelan: "The Happiness Advantage"
Richard Branson: “I Know Why the Caged Bird Sings”
Στην ιστοσελίδα της εταιρείας του, ο Richard Branson έχει έναν μακρύ κατάλογο με βιβλία που προτείνει, ο οποίος περιέχει τα πάντα, από το “Where the Wild Things Are” μέχρι το “The Hobbit”. Το “I Know Why the Caged Bird Sings” είναι από τα αγαπημένα βιβλία του.
Richard Branson: "I Know Why the Caged Bird Sings"
http://mononews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!