FAZ: Tα χρήματα στην Αθήνα «φτάνουν μέχρι τις 8 Απριλίου»


 FAZ: Tα χρήματα στην Αθήνα «φτάνουν μέχρι τις 8 Απριλίου»

Φρανκφούρτη 
Η γερμανική εφημερίδα FAZ επικαλείται γνώση των υπολογισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αθήνα, βάσει των οποίων αναφέρει πως τα κεφάλαια επαρκούν μέχρι τις 8 Απριλίου -και, άρα, δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων.
Ως εκ τούτου, θεωρείται πως η κυβέρνηση έχει διορία περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλει τη λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους με στόχο την εκταμίευση κεφαλαίων.

Στην κυριακάτικη της έκδοση, η FAZ επικαλείται τους εσωτερικούς υπολογισμούς της Επιτροπής, οι οποίοι αναφέρει ότι έχουν γίνει με βάση τα στοιχεία που έχουν τα στελέχη της που από την Αθήνα. Ως συμπέρασμα στο οποίο φτάνει η Κομισιόν, η εφημερίδα αναφέρει και τη «χρήση» αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών επιχειρήσεων.

H Κομισιόν, γράφει η εφημερίδα, περιμένει επίσης πως τα στελέχη της θα «κοιτάξουν τα βιβλία» σύντομα σε ελληνικά υπουργεία, ζήτημα που, σύμφωνα με την ίδια, έθεσε και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα κατά την συναντήσεις τους στο περιθώριο της Συνόδου. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση» γράφει η FAZ.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η επιτροπή θεωρεί «κρίσιμη» την οικονομική κατάσταση την Αθήνα από την 9η Απριλίου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθούν 467 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.                         http://www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!