Οι φωτογραφίες της ημέρας

Φεστιβάλ σε χωριό της Μαλαισίας. Ένας άνδρας της φυλής Mah Meri φορά μια παραδοσιακή μάσκα και χορεύει στα πλαίσια φεστιβάλ της φυλής που διοργανώνεται στη Μαλαισία, σε χωριό νοτιοδυτικά της Κουάλα Λουμπούρ, προς τιμήν των προγόνων τους.
EPA / AZHAR RAHIM
Ένας άνδρας της φυλής Mah Meri φορά μια παραδοσιακή μάσκα και χορεύει στα πλαίσια φεστιβάλ της φυλής που διοργανώνεται στη Μαλαισία, σε χωριό νοτιοδυτικά της Κουάλα Λουμπούρ, προς τιμήν των προγόνων τους.

Πάταξη του λαθρεμπορίου ελεφαντόδοντου στην Αιθιοπία. Ένας υπάλληλος της κυβέρνησης της Αιθιοπίας βάζει φωτιά σε ένα σωρό από ελεφαντόδοντο στα προάστια της Αντίς Αμπέμπα. Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει κάψει τα τελευταία χρόνια περισσότερους από 6 τόνους παράνομου ελεφαντόδοντου, σε μια προσπάθεια να παταχθεί η λαθροθηρία και το λαθρεμπόριο στην χώρα.
EPA / SOLAN KOLLI
Ένας υπάλληλος της κυβέρνησης της Αιθιοπίας βάζει φωτιά σε ένα σωρό από ελεφαντόδοντο στα προάστια της Αντίς Αμπέμπα. Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει κάψει τα τελευταία χρόνια περισσότερους από 6 τόνους παράνομου ελεφαντόδοντου, σε μια προσπάθεια να παταχθεί η λαθροθηρία και το λαθρεμπόριο στην χώρα.
Στοιχειωμένο τοπίο. Αεροφωτογραφία της Μοντ Σεντ - Μισέλ, στην νορμανδική ακτή της Γαλλίας. Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται ιστορικό αββαείο του 11ου αιώνα. Όλη η γαλλική ακτή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού αυτές τις ημέρες, αφού περιμένουν μία από τις μεγαλύτερες παλίρροιες του αιώνα.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL
Αεροφωτογραφία της Μοντ Σεντ - Μισέλ, στην νορμανδική ακτή της Γαλλίας. Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται ιστορικό αββαείο του 11ου αιώνα. Όλη η γαλλική ακτή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού αυτές τις ημέρες, αφού περιμένουν μία από τις μεγαλύτερες παλίρροιες του αιώνα.
Η πρώτη μέρα της Άνοιξης στη Τζόρτζια των ΗΠΑ. Μια πάπια κολυμπά δίπλα σε μια ανθισμένη ιτιά, σε λίμνη της Τζόρτζια.
EPA / ERIK S. LESSER
Μια πάπια κολυμπά δίπλα σε μια ανθισμένη ιτιά, σε λίμνη της Τζόρτζια.
Μια φωτογραφία αντίθεσης. Ένα σπουργίτι στέκεται στο σύρμα της περιμέτρου των φυλακών του Κορυδαλλού.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Ένα σπουργίτι στέκεται στο σύρμα της περιμέτρου των φυλακών του Κορυδαλλού.
Σαν άλλος Ναπολέων. 200 χρόνια κλείνουν φέτος από την επιστροφή του Ναπολέοντα στο Παρίσι μετά την εννιάμηνη εξορία του στη νήσο Έλβα. Στη γαλλική πρωτεύουσα θα γίνει αναπαράσταση του γεγονότος και στην φωτογραφία βλέπουμε τον Γάλλο Φρανκ Σαμσόν να αναπαριστά τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα. Πίσω του διακρίνεται το Λούβρο.
Reuters / CHARLES PLATIAU
200 χρόνια κλείνουν φέτος από την επιστροφή του Ναπολέοντα στο Παρίσι μετά την εννιάμηνη εξορία του στη νήσο Έλβα. Στη γαλλική πρωτεύουσα θα γίνει αναπαράσταση του γεγονότος και στην φωτογραφία βλέπουμε τον Γάλλο Φρανκ Σαμσόν να αναπαριστά τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα. Πίσω του διακρίνεται το Λούβρο.
Νεπάλ: Διώχνοντας τους δαίμονες με ιππασία . Δύο στρατιώτες ιππεύουν κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ ιππασίας Ghode Jatra στο Κατμαντού του Νεπάλ. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το στρατό της χώρας και το τελετουργικό του έχει ως στόχο να διώξει τους δαίμονες μακριά. Χιλιάδες κόσμου απ
EPA / NARENDRA SHRESTHA
Δύο στρατιώτες ιππεύουν κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ ιππασίας Ghode Jatra στο Κατμαντού του Νεπάλ. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το στρατό της χώρας και το τελετουργικό του έχει ως στόχο να διώξει τους δαίμονες μακριά. Χιλιάδες κόσμου απ' όλη τη χώρα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Θρήνος στο Γιαμού. Η μητέρα ενός αστυνομικού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα σε χωριό στα νότια του Γιαμού, θρηνεί για τον χαμό του παιδιού της.
REUTERS / MUKESH GUPTA
Η μητέρα ενός αστυνομικού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα σε χωριό στα νότια του Γιαμού, θρηνεί για τον χαμό του παιδιού της.
Στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Γιγαντοοθόνη  στην αίθουσα των δημοσιογράφων προβάλει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti
Γιγαντοοθόνη  στην αίθουσα των δημοσιογράφων προβάλει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Καθημερινή ζωή στο Αφγανιστάν. Ένας άνδρας φωτογραφίζεται ανάμεσα στα περιστέρια, δίπλα στο τζαμί Shah-e Doh Shamshira, στην Καμπούλ.
REUTERS / OMAR SOBHANI
Ένας άνδρας φωτογραφίζεται ανάμεσα στα περιστέρια, δίπλα στο τζαμί Shah-e Doh Shamshira, στην Καμπούλ.
Βαλένθια: Λας Φάγιας 2015. Μια καρικατούρα με το όνομα «Periodista Azzati» (αναφορά στο διάσημο Ισπανό δημοσιογράφο) παραδίνεται στις φλόγες, κατά τη διάρκεια της τοπικής γιορτής Φάγιας. Περίπου 770 ανθρωπόμορφες κούκλες κατασκευασμένες από χαρτόνι και ξύλο κάηκαν στη Βαλένθια χθες προκειμένου να τιμήσουν τον προστάτη των ξυλουργών Άγιο Ιωσήφ.
EPA / MANUEL BRUQUE
Μια καρικατούρα με το όνομα «Periodista Azzati» (αναφορά στο διάσημο Ισπανό δημοσιογράφο) παραδίνεται στις φλόγες, κατά τη διάρκεια της τοπικής γιορτής Φάγιας. Περίπου 770 ανθρωπόμορφες κούκλες κατασκευασμένες από χαρτόνι και ξύλο κάηκαν στη Βαλένθια χθες προκειμένου να τιμήσουν τον προστάτη των ξυλουργών Άγιο Ιωσήφ.
Έκλειψη ηλίου μέσα από... πανοραμική φωτογραφία γνάθου. Περιοδοντολόγος στην Πάτρα παρατηρεί την έκλειψη ηλίου μέσα από πανοραμική φωτογραφία γνάθου. (Φωτογραφία από κινητό)
SOOC / T. Myrillas
Περιοδοντολόγος στην Πάτρα παρατηρεί την έκλειψη ηλίου μέσα από πανοραμική φωτογραφία γνάθου. (Φωτογραφία από κινητό)
Πρόβες για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Χορευτές κρητικού συγκροτήματος κάνουν πρόβα στην πλατεία Συντάγματος, εν όψει των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Χορευτές κρητικού συγκροτήματος κάνουν πρόβα στην πλατεία Συντάγματος, εν όψει των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Προετοιμασίες για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2015. Εργάτες μαζεύουν τα σκουπίδια από ποταμό στις Φιλιππίνες, δύο ημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2015.
EPA / BEN HAJAN
Εργάτες μαζεύουν τα σκουπίδια από ποταμό στις Φιλιππίνες, δύο ημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2015.http://www.naftemporiki.gr/slideshows/930082/oi-fotografies-tis-imeras/all

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!