Στην κορυφή της Ευρώπης ο ελληνικός κρόκος!

 
Στην κορυφή της Ευρώπης ο ελληνικός κρόκος!

Την ώρα που ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής στον κόσμο γίνεται στο Ιράν, ο ελληνικός κρόκος ενισχύει διαρκώς τη φήμη του λόγω της υψηλής ποιότητάς του. Είναι χαρακτηριστικό πως, με βάση τη διεθνώς αναγνωρισμένη διαδικασία του ISO, από την αξιολόγηση των συγκεντρώσεων της κροκίνης, της πικροκροκίνης και της σαφρανάλης, ο κρόκος Κοζάνης διαθέτει χρωστική δύναμη 66 βαθμούς υψηλότερη από το ελάχιστο διεθνές πρότυπο, γεγονός που τον τοποθετεί στην κορυφή.


«Η Ελλάδα έχει εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά του ακριβότερου μπαχαρικού στον κόσμο, καθώς χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων» επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης» Αγγελος Μάρκου. Μάλιστα τονίζει ότι τα εν λόγω προϊόντα διατίθεται σε 2.500 σημεία στην Ελλάδα και σε συνολικά 23 χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Αμερική και ο Καναδάς!

Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη οι χώρες στις οποίες «ταξιδεύουν» τα προϊόντα με κρόκο Κοζάνης είναι η Κύπρος, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Δανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ρωσία και η Σλοβενία.                                                      http://www.madata.gr/epikairotita/social/341890.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!