Περίεργη συζήτηση στην αλβανική βουλή για λύση τύπου Κριμαίας στην περιφέρεια της Χειμάρρας



Μια περίεργη συζήτηση εξελίχθηκε στην αλβανική βουλή αναφορικά με τις υποτιθέμενες επιδιώξεις κύκλων στην Ελλάδα να προκαλέσουν θέμα με λύση τύπου Κριμαίας στην διοικητική περιφέρεια της Χειμάρρας.
«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χειμάρρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία, σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας Βίσο Α. Λίκα (Visho Ajazi Lika) ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.

Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ αν γνωρίζει ότι, «εάν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει τη Χειμάρρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα, υπάρχει δυνατότητα -σύμφωνα με τις πληροφορίες σας- οι κάτοικοί της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας».
Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος, που ζήτησαν να απορριφθεί, διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.
Παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ δήλωσε: «Οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιούν το προηγούμενο της Κριμαίας»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!