ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ HURRIYET- Χάρηκαν οι Τούρκοι τις δηλώσεις Βαρθολομαίου για Κεμάλ


vartholomaios large_1Φυσικά δεν ήταν δυνατόν η τουρκική εφημερίδα Hurriyet να αφήσει τις – το λιγότερο λυπηρές- δηλώσεις Βαρθολομαίου χωρίς επικρότηση. Έτσι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πατρική οικία – μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ έλαχε της ανάλογης δημοσιότητας.

Στο δημοσίευμα, που φέρει τίτλο «Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ», γίνεται λόγος για την επίσκεψη του στο μουσείο, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Είμαστε χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του “Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη” όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας», ανέφερε το κείμενο του Βαρθολομαίου.

Το πόσο απίστευτα προσβλητικές είναι αυτές οι δηλώσες για τον Ελληνισμό, και για αυτούς που έχασαν τις ζωές τους από τις “μεταρρυθμίσεις”-σφαγές του Κεμάλ το έχουμε ήδη εξηγήσει και οποιοσδήποτε με ολίγη διάνοια το καταλαβαίνει.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα πριν την επίσκεψη στο μουσείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

«Επισκέπτομαι τις τουρκικές και ελληνικές πρεσβείες σε όσες χώρες ταξιδεύω. Δεν επισκέπτομαι προξενεία, αλλά έκανα μία εξαίρεση για εσάς», είπε ο Βαρθολομαίος στον Μπιλτεκίν.

Ο Τούρκος πρόξενος είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι τον τιμά η επίσκεψή του, προσθέτοντας ότι «είναι αδύνατο να μη σας αγαπήσει όποιος σας συναντά»!

Φυσικά μετά από τέτοιες δηλώσεις θα τον αγαπανε ακόμα περισσότερο, άλλωστε το είπε και ο ίδιος για τον Τούρκο πρόξενο “έκανε εξαίρεση για να τον δει”

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!