Ο Μπαρόζο βάζει 10 στον ελληνικό λαό και μηδέν στην κυβέρνηση


 Ο Μπαρόζο βάζει 10 στον ελληνικό λαό και μηδέν στην κυβέρνηση

Μια προσεκτική κριτική αλλά με σαφή επικριτική διάθεση προς την κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος υποστηρίζει πως αν και οι Ελληνε πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει πράξει όσα έπρεπε.
Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Μπαρόζο σε ερώτηση που του έγινε για το εάν χάνει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση λόγω των διαρκών καθυστερήσεων στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, απάντησε πως «τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες έκαναν απίστευτα πολλά. Οι θυσίες των πολιτών είναι τεράστιες. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη. Εδώ η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσω των προγραμμάτων βοήθειας για την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, σταθεροποιήθηκε εμφανώς η ευρωζώνη στο σύνολό της».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit και κατάρρευση της Ευρωζώνης- Αποδείξαμε ότι έχουμε πολιτική βούληση»
Ωστόσο, αμέσως μετά το «χτύπημα» προς την κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Κομισιόν έσπευσε να δηλώσει ότι ο κίνδυνος που υπήρχε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν από δύο χρόνια μαζί με την κατάρρευση της Ευρωζώνης πρι από δύο χρόνια δεν επαληθεύθηκε, «καθώς καταφέραμε να διαλύσουμε τις αμφιβολίες για την πολιτική βούληση των Ευρωπαίων».
«Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο ''κούρεμα''»
Παράλληλα, ο Μπαρόζο συνεχίζει να τάσσεται κατηγορηματικά κατά ενός νέου ενδεχόμενου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, καθώς όπως τόνισε «αυτό θα έφερνε μόνον νέα αναστάτωση στην Ευρωζώνη και ανασφάλεια στους επενδυτές. Πέραν αυτού ένα δεύτερο κούρεμα θα είχε συνέπειες και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα. Οι φορολογούμενοι στις χώρες αυτές δεν θα το δέχονταν».
«Η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο»
Κλείνοντας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά πως η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, παρά την αισιοδοξία που επικρατεί, δηλώνοντας: «Εχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι όμως όπως και στην ορειβασία. Ακόμη και στην επιστροφή μπορεί να πέσεις».http://www.iefimerida.gr/node/127558#ixzz2ie2VzEkj

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!