Πόσα θα πληρώσει ο ελληνικός λαός για κατάληψη στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;



Τα 3,5 εκατ. ευρώ, για όσους δε μπορούν να το καταλάβουν καλά είναι ένα ποσό πάνω από ένα δισεκατομμύριο Ελληνικές δραχμούλες.
Τόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουμε όλοι μας για να αποκατασταθούν οι ζημιές από την κατάληψη στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η αυτοψία στο κτίριο έδειξε τι έγινε επί 6 χρόνια. Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες, παντού βρομιά, γκρεμισμένοι τοίχοι, διαλυμένα υδραυλικά, σπασμένα τζάμια, τοίχοι γεμάτοι ζωγραφιές, κρεβάτια, κομοδίνα, ντουλάπες, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός δεν υπάρχουν πια.

Να θυμίσουμε ότι από το 2007 το πολυώροφο κτίριο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως φοιτητική εστία, είχε καταληφθεί από αναρχικούς, Έλληνες και ξένους. Επί 6 χρόνια το κράτος απουσίαζε παντελώς, κανείς δεν ενδιαφερόταν και δεν παρενέβη γιατί δεν ήθελε ή φοβόταν μην κατηγορηθεί ως ρατσιστής, αντικομμουνιστής ή ότι άλλο.
Πέρασαν τρεις κυβερνήσεις (Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου) αλλά όλοι τους αγρόν ηγόραζαν. Έπρεπε να αποφασίσει η σημερινή κυβέρνηση να πετάξει έξω τους καταληψίες και να αποκαταστήσει την τάξη.
Γιατί; Μπορεί κανείς να απαντήσει στους ανάπηρους, τους συνταξιούχους, τους ένστολους που τους κόβουν μισθούς και επιδόματα αλλά τους λένε κι από πάνω ότι θα πληρώσουν 3,5 εκατ. ευρώ για το κατεστραμμένο κτίριο;
Επί 6 χρόνια το κράτος ήταν απόν. Διότι τέτοια κτίρια σαν κι αυτό στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κι αλλού, ειδικά στην Αθήνα. Ενδιαφέρεται κανείς; Ακούει κανείς;http://www.antinews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!