NASA: Πράσινο φως για αποστολή στον αστεροειδή των αμύθητων θησαυρών


Μετά την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που οδήγησαν σε αναβολή ενός έτους, η NASA ετοιμάζεται να εκτοξεύσει το φθινόπωρο την αποστολή Psyche («Ψυχή») που θα εξερευνήσει έναν άκρως ασυνήθιστο αστεροειδή με το ίδιο όνομα, o οποίος εκτιμάται ότι περιέχει μέταλλα αξίας δέκα εκατομμυρίων τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αποστολή Psyche, κόστους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η πρώτη που θα εξετάσει έναν μεταλλικό αντικείμενο στη Ζώνη των Αστεροειδών, ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία.

Προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσει πέρυσι το καλοκαίρι, η εκτόξευση όμως αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων στο λογισμικό πτήσης, το οποίο θα διατηρεί το σκάφος στο σωστό προσανατολισμό και θα κρατά τη κεραία του στραμμένη προς τη Γη.

Η ανεξάρτητη επιτροπή που εξέτασε το σχέδιο εκτίμησε ότι η αποστολή θα είναι έτοιμη για εκτόξευση τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η NASA.

Ο αστεροειδής Ψυχή σε καλλιτεχνική απεικόνιση. Η αποστολή της NASA θα αποκαλύψει πώς μοιάζει από κοντά (MaxarASU/P. Rubin/NASA/JPL-Caltech(

Ο αστεροειδής 16 Psyche, με διάμετρο γύρω στα 226 χιλιόμετρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αντικείμενα της Ζώνης των Αστεροειδών.

https://www.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»