Νέα αποκάλυψη: Οι πρώτοι ασθενείς με κορονοϊό ήταν τρεις επιστήμονες που διεξήγαγαν πειράματα στη Γιουχάν



Μια νέα αποκάλυψη σχετικά με την προέλευση της πανδημίας δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό δελτίο Public της πλατφόρμας Substack. Σύμφωνα με αυτή, οι πρώτοι ασθενείς που κόλλησαν Covid-19 ήταν οι επιστήμονες που μελετούσαν νέους κορονοϊούς στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γιουχάν στην Κίνα.

Οι ασθενείς που κόλλησαν πρώτοι - δηλαδή οι ασθενείς μηδέν είναι οι Χου, Πινγκ Γιου και Γιαν Ζου, επιστήμονες που ερευνούσαν ιούς τύπου SARS. Διεξήγαγαν πειράματα «Gain-of-function» («κέρδους-λειτουργίας») με ιούς - που έχουν ως στόχο την αύξηση της μολυσματικότητας και την ενίσχυση των παθογόνων προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των κινδύνων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν τότε που αρρώστησαν, το φθινόπωρο του 2019.

Τα νέα αυτά στοιχεία έρχονται στο φως περίπου τέσσερις μήνες αφότου ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε ότι η υπηρεσία του πιστεύει ότι η πανδημία της Covid-19, που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, προήλθε πιθανότατα από διαρροή σε κινεζικό εργαστήριο.

Το 2019, δύο από τους επιστήμονες που πιστεύεται ότι κόλλησαν πρώτοι τον ιό, ο Χου και ο Γιου, συνυπέγραψαν μια μελέτη πάνω στη γενετική προέλευση ενός κορονοϊού που συνδέεται με τον SARS και πλήττει νυχτερίδες σε όλη την Κίνα.

O Χου είχε μαθητεύσει δίπλα στη διακεκριμένη ιολόγο Σι Ζενγκλί, η οποία είναι γνωστή με το παρατσούκλι «bat woman της Κίνας» λόγω της πολυερούς έρευνάς της σχετικά με τους κορωνοϊούς που μοιάζουν με τον SARS και προέρχονται από νυχτερίδες.

Ένα βίντεο του 2017 που προβλήθηκε από την κινεζική κρατική τηλεόραση δείχνει τον Χου να παρακολουθεί έναν εργαζόμενο στο εργαστήριο να χειρίζεται δείγματα, ενώ κανένας από τους δύο δεν φοράει προστατευτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το Public.

Σύμφωνα με την Αλίνα Τσαν, οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιολογίας του Γιουχάν διεξήγαγαν την έρευνά τους σε χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας έναντι βιολογικών κινδύνων BSL-2, «όταν πλέον γνωρίζουμε ότι ο ιός της πανδημίας μπορεί να διαφύγει ακόμη και από ένα εργαστήριο επιπέδου ασφάλειας BSL-3 και να μολύνει πλήρως εμβολιασμένους νεαρούς εργαζόμενους».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφερθεί στο παρελθόν επίσημα στις υποψίες πως η πανδημία της Covid-19 προήλθε από διαρροή σε εργαστήριο. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές μέσα στο [Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν] αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από το πρώτο αναγνωρισμένο κρούσμα της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με την Covid-19 όσο και με κοινές εποχικές ασθένειες», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ένα αρχειοθετημένο πλέον ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021.

Το υπουργείο Ενέργειας, στα τέλη Φεβρουαρίου, αποφάνθηκε με «χαμηλό βαθμό βεβαιότητας» ότι ο ιός που ευθύνεται για την πανδημία προήλθε από κινεζικό εργαστήριο.

Πάντως, η Δρ Σι έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι η έρευνα της ίδιας ή των φοιτητών της προκάλεσε την καταστροφική πανδημία λόγω διαρροής στο εργαστήριο όπως και ότι πολλοί συνάδελφοί της αρρώστησαν με παρόμοια συμπτώματα με την Covid-19 πριν την πανδημία.

https://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»