Τραμπ : Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Spiegel για τον βρόμικο αγώνα του

 


“Ο καταληψίας”. Αυτός είναι ο τίτλος του εξωφύλλου στο σημερινό τεύχος του Spiegel, που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ με στρατιωτική στολή, όπλο στο χέρι και βλοσυρό ύφος να κάθεται στο γραφείο του και να μην θέλει να αφήσει τον Λευκό Οίκο.

“Ο καταληψίας”. Αυτός είναι ο τίτλος του εξωφύλλου στο σημερινό τεύχος του Spiegel, που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ με στρατιωτική στολή, όπλο στο χέρι και βλοσυρό ύφος να κάθεται στο γραφείο του και να μην θέλει να αφήσει τον Λευκό Οίκο.

Ο υπότιτλος τα λέει όλα: «Ο βρόμικος αγώνας του Τραμπ γύρω από το Οβάλ Γραφείο». Ένας αγώνας που φαίνεται να χάνεται από τον αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν.

Το γερμανικό περιοδικό στις μέσα σελίδες αφιερώνει πολυσέλιδα άρθρα για πτυχές του χαοτικού προεκλογικού αγώνα με απόψεις και κρίσεις πολιτικών και ειδικών.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Spiegel τα βάζει με τον Τραμπ, ο οποίος έχει μείνει με πολύ λίγους συμμάχους στο πλευρό του.

Ακόμη και τα συντηρητικά Fox και New York Times φαίνεται να τον έχουν εγκαταλείψει μετά το παραλήρημά του για νοθεία στις ψήφους.

Το φάσμα του «τραμπισμού»

Στο κύριο σχόλιο με τον τίτλο “Ελπίδα για αντίδοτο” ο αρθρογράφος αποφαίνεται ότι “όποιος κι αν είναι τελικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ η χώρα δεν θα συνέλθει γρήγορα από το δηλητήριο του ´τραμπισμού`”. Αλλά γιατί όχι; “Γιατί θα παραμείνει στις ΗΠΑ ως καταστροφική πολιτική δύναμη” εξηγεί. “Περισσότεροι άνθρωποι ψήφισαν τον Τραμπ από ότι το 2016. Περίπου οι μισοί Αμερικανοί ψηφοφόροι τον υποστηρίζουν, αν και πάνω από 234.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική κακοδιαχείριση της πανδημίας”. Το περιοδικό προχωρά και σε μια πρώτη αποτίμηση πιθανής νίκης του Τζο Μπάιντεν. “Σε περίπτωση που νικήσει, θα έχει καταφέρει να πετάξει έξω από τον Λευκό Οίκο τον Τραμπ μετά από μια τετραετία” επισημαίνει ο αρθρογράφος. “Θα έχει καταφέρει να απελευθερώσει την Αμερική και τον κόσμο από έναν πρόεδρο, τον οποίο πολλές φορές χαρακτήρισε ως ευρισκόμενο σε σύγχυση. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα”.

“Ο τελευταίος πρόεδρος με μια μόνο θητεία ήταν ο Τζορτζ Μπους, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ που τον νίκησε το 1992 ο Μπιλ Κλίντον. Σε περίπτωση που στις 20 Ιανουαρίου ο Μπάιντεν ορκιστεί ως 46ος πρόεδρος, θα ενσαρκώσει την ελπίδα ότι μετά την υστερία των χρόνων Τραμπ, είναι δυνατή η επιστροφή στην ομαλότητα” σημειώνει. Σε σχέση με τους στόχους στην εσωτερική πολιτική το άρθρο επικαλείται ένα σημαντικό εμπόδιο που λέγεται Κογκρέσο. “Όλα αυτά θα μείνουν όνειρα, σε περίπτωση που η Γερουσία μείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών. Ακόμη δεν έχει κριθεί” υπενθυμίζει ο Γερμανός αρθρογράφος. “Εάν διατηρήσουν την πλειοψηφία, ο Μπάιντεν θα δυσκολευτεί να περάσει νόμους από το Κογκρέσο και δεν θα του απομείνει παρά να κυβερνήσει με προεδρικά διατάγματα, όπως πιστεύει ο ιστορικός Τζούλιαν Τζέλιντζερ από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον”.

https://www.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!