Γιαϊτζί : «Ο σεισμός απέδειξε ότι η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα»

 


Μάλιστα, ο Γιαϊτζί που θεωρείται κύριος εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», στις σχετικές δηλώσεις του απέφυγε να αποκαλέσει τα ελληνικά νησιά ως νησιά του Αιγαίου,  εφευρίσκοντας νέα φράση:  «θάλασσα των Νήσων».

Το… τερμάτισε ο τούρκος ναύαρχος ε.α. και πρώην υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Τσιχάτ Γιαϊτζί,  ο οποίος προέβη στον απίστευτο ισχυρισμό ότι ο σεισμός στην Σμύρνη απέδειξε πως η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Μάλιστα, ο Γιαϊτζί που θεωρείται κύριος εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» και των ακραίων διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, στις σχετικές δηλώσεις του απέφυγε να αποκαλέσει τα ελληνικά νησιά ως νησιά του Αιγαίου,  εφευρίσκοντας νέα φράση:  «θάλασσα των Νήσων».

Όπως υποστήριξε προκλητικά: «Αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη «Θάλασσα των Νήσων» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές».

https://www.in.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!