Πυροβολισμοί στον Έβρο: Άδειασαν γεμιστήρες και τύφλωσαν με προβολείς τους Έλληνες οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες



Συντονισμένες ριπές προς την Ελλάδα από τους Τούρκους

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι Τούρκοι έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο για να μας οδηγήσουν σε σύγκρουση. Οι αποκαλύψεις για τους πυροβολισμούς στον Έβρο συνεχίζονται, καθώς οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες άδεισαν γεμιστήρες προς την ελληνική πλευρά, ενώ με προβολείς "τύφλωσαν" τις ελληνικές περιπόλους.

Ένα ατύχημα με μη αναστρέψιμες συνέπειες είναι θέμα χρόνου, καθώς οι Τούρκοι προκαλούν ασυνείδητα και με κάθε διαθέσιμο μέσο, σε πολλές περιπτώσεις επιδιώκοντας τη στρατιωτική κλιμάκωση, μόνο για να έρθουν αντιμέτωποι με την άριστη στρατιωτική κατάρτιση των Ελλήνων και την παγερή ψυχραιμία των Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τις τουρκικές προκλήσεις.


Στο Τυχερό του Έβρου, άδειασαν γεμιστήρες οι Τούρκοι, δεν ήταν απλώς μια ριπή ή το άδειασμα από μια γεμιστήρα, αντιθέτως υπήρχαν αρκετά όπλα και συντονισμένες ριπές προς την Ελληνική πλευρά. Το περιστατικό αυτό είχε ένταση και διάρκεια.

Οι δυο Ελληνικές περιπολίες, αλλά και η ενίσχυση που έφτασε στο σημείο που γινόταν το επεισόδιο, φαίνεται ότι χάλασαν ένα ακόμη σχέδιο της Jadarma, να περάσει μέσω του Έβρου μετανάστες στην Ελληνική πλευρά. Αυτό τονίζουν ανώτατες πηγές, σημειώνοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η στρατοχωροφυλακή στο συγκεκριμένο σημείο δρα με αυτό τον τρόπο.

Οι σφαίρες, πάντοτε στον αέρα έπεφταν βροχή, λένε στρατιωτικές πηγές, σε σημείο που οι Ελληνικές δυνάμεις να ενισχυθούν σημαντικά, τόσο στο πρώτο περιστατικό με την περίπολο της Αστυνομίας, όσο και στο δεύτερο με την μικτή περίπολο, που μετείχαν και στελέχη του Στρατού Ξηράς, αναφέρει το Hellas Journal. Από το μέσο του Έβρου προς το Νότο, δηλαδή στην παρέμβρια περιοχή, εκεί που ο ποταμός είναι το φυσικό σύνορο των δυο χωρών, τα κανονικά πυρομαχικά δεν έχουν σταματήσει να πέφτουν, κυρίως όταν το φως της ημέρας δίνει τη σκυτάλη στο σκοτάδι.

Καλυμμένοι πίσω από μαύρο της νύχτας, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες στο Τυχερό και σε άλλα σημεία της μεθοριακής γραμμής ανοίγουν πυρ προς την Ελληνική πλευρά, αθυροστομούν και σε σπαστά Αγγλικά, όταν καταλαβαίνουν πως οι περίπολοι είναι κοντά κι έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν σε πολλά σημεία, που γι’ αυτούς είναι και περάσματα.

Από τις Ελληνικές αρχές οι εκτιμήσεις που γίνονται, μετά από πολυήμερες παρατηρήσεις, λένε ότι δεν είναι απίθανο η ολιγομελής ομάδα της Jadarma που παραμένει σε παραπήγματα, δίπλα στον ποταμό και διαθέτει λέμβους για να περιπολεί, να «βγάζει μεροκάματο» από μετανάστες που έχουν αφήσει την τύχη τους- εκτός από τα λεφτά τους- στην τύχη των συγκεκριμένων στρατοχωροφυλάκων.

Όπως κατάλαβαν και οι δυο Ελληνικές περιπολίες κατά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς της Πέμπτης, ήταν μια ακόμη φορά έτοιμοι οι Τούρκοι να κάνουν προσπάθεια να περάσουν μετανάστες στην Ελληνική πλευρά. Ίσως να είχαν μπει και στις λέμβους, όμως «η δουλειά χάλασε» ξανά γιατί γρήγορα έγιναν αντιληπτοί και η Ελληνική παρουσία ήταν αποτρεπτική.

Τότε ήρθε ο νέος εκνευρισμός και το ξέσπασμα με τις ριπές διαρκείας, ψηλά στον αέρα. Επιπλέον οι Τούρκοι θέλησαν να τυφλώσουν με προβολείς τα στελέχη Στρατού και αστυνομίας. Ο συνδυασμός του «μεροκάματου», δηλαδή μαζεύουν 30-40 άτομα, τους υπόσχονται πως αυτοί θα καταφέρουν να τους στείλουν με ασφάλεια στην Ελλάδα, μαζί με την χρόνια εμπειρία στα σώματα ασφαλείας της γείτονος, τους κάνει ακόμη πιο επιθετικούς, ίσως και επικίνδυνους να παραμένουν στην παρέμβρια περιοχή του Έβρου.

Λίγες μέρες ήταν υπερ αρκετές για τους Επιτελείς της Frontex να συγκεντρώσουν τις πρώτες αναφορές των επικεφαλής των ομάδων που περιστοίχισαν τις δυνάμεις φρούρησης της χώρα μας και να βγάλουν συμπεράσματα σε κεντρικό επίπεδο για το τι ακριβώς κάνει η Τουρκία στον Έβρο.

Η συνομιλία του Commando της Αυστρίας με Τούρκους, ακριβώς πάνω στον φράχτη ήταν ίσως η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση, όταν ο πρώτος άφησε άφωνους εκείνους που του έλεγαν πως δεν είναι στην χώρα του καθώς τους είχε απαντήσει ότι βρίσκεται στην πατρίδα του και φρουρεί τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Το περιστατικό με την περίπολο της Frontex που συνοδεύονταν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τον Απρίλιο και που ξανά στο Τυχερό οι ριπές έπεφταν βροχή, έδειξε τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας για την παρουσία των στελεχών της Ευρωπαϊκής δύναμης ασφάλειας.
Όμως υπάρχουν κι άλλα περιστατικά, με τους Τούρκους εμφανώς εκνευρισμένους με τα στελέχη της Frontex που διατηρούνται στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου μόλις οι Τουρκικές περίπολοι έρθουν κοντά με μικτό περίπολο αστυνομίας και Frontex, έχουν επιτεθεί λεκτικά στους Ευρωπαίους αστυνομικούς που μόλις ανέλαβαν δράση στον Έβρο κατέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τις κινήσεις των Τούρκων που παρότρυναν τους μετανάστες να κάνουν επεισόδια ή τους καθοδηγούσαν σε σημεία- περάσματα προς την Ελλάδα.
https://www.enoplos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!