Νέα παρτίδα μισθοφόρων των Τούρκων έφθασε στη Λιβύη



Μάιος 11, 2020. 17:21

Τρίπολη.

Το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πληροφορήθηκε από αξιόπιστες πηγές ότι μια νέα ομάδα μισθοφόρων από τη Συρία μεταφέρθηκε από την Τουρκία στο έδαφος της Λιβύης.


Το Παρατηρητήριο σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη 268 μισθοφόροι των Τούρκων.

Όσον αφορά την νέα η παρτίδα, αυτή περιλαμβάνει μαχητές από την πόλη Αταρίμπ, και άλλους από άλλες περιοχές της Συρίας, από τις τάξεις των  Σουλτάν Μουράτ και  τη μεραρχία Σουλτάν Μουχάμαντ αλ-Φατάχ, οι οποίοι προσλήφθηκαν από μαχητές που πήγαν στη Λιβύη και επέστρεψαν σε μια επίσκεψη στην περιοχή.


Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μεταφοράς μισθοφόρων της Τουρκίας για να πολεμήσουν στη Λιβύη στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).


Ο αριθμός των μισθοφόρων της Τουρκίας που έχουν φτάσει μέχρι τώρα στην επικράτεια της Λιβύης ανέρχεται σε 8.250, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας που δεν είναι από τη Συρία, ενώ ο αριθμός των μισθοφόρων που βρίσκονται στα τουρκικά στρατόπεδα για εκπαίδευση ανέρχεται σε περίπου 3.300, σύμφωνα με τα στατιστικά του Συριακού Παρατηρητηρίου.

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!