Επικίνδυνη κλιμάκωση Ερντογάν σε τέσσερα μέτωπα


Πρώτη φορά υπερπτήσεις πάνω από τη Ρόδο – Άσκηση νοτίως της Κρήτης – Στέλνει 30.000 Πακιστανούς στη Β.Ήπειρο – Εν αναμονή 300.000 στη Μικρά Ασία
Από την περασμένη εβδομάδα η τουρκική επιθετικότητα έχει περάσει σε νέο επίπεδο κλιμακώσεων. Δεν ομιλούμε πλέον για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά για υπερπτήσεις μεγάλων νησιών. Πρέπει να θεωρούμε ότι ήδη βρισκόμαστε προ μιας νέας πραγματικότητας, αφού την ίδια στιγμή ξετυλίγονται υβριδικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας από πολλαπλά μέτωπα.

Το μεταναστευτικό και οι απόπειρες παραβιάσεως των συνόρων αποτελούν δεύτερο μοχλό πίεσης, ενώ η μεταφορά 30.000 μουσουλμάνων στη Βόρειο Ήπειρο δημιουργεί εστία αποσταθεροποιήσεως και βορειοδυτικά. Όμως, σε πρώτο πλάνο έχουν περάσει οι στρατιωτικές προκλήσεις. Την Μεγάλη Παρασκευή σημειώθηκε η πρώτη υπερπτήση μεγάλου νησιού. Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον Αρχάγγελο της Ρόδου. Προχθές σημειώθηκαν εννέα υπερπτήσεις και χθες η κατάσταση κλιμακώθηκε με πτήσεις πάνω από τη Χίο, τη Λήμνο, τη Ρόδο και τη Σύμη, χωρίς να λείπουν οι «συνήθεις» παραβιάσεις σε μικρότερες νήσους και συγκεκριμένα στο Καστερλόριζο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και τις Οινούσσες.
Οι Τούρκοι ήθελαν να πιστέψουμε ότι ο ορυμαγδός αυτός των προκλήσεων συνδέεται μ την άσκηση «Mavi Vatan», η οποία αποτελεί κάλυψη για την μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Λιβύης, για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις των δυνάμεων του Πρωθυπουργού Σαρατζ, δημιουργώντας «ομπρέλα» προστασίας πάνω από την Τρίπολη. Όμως οι κινήσεις των μαχητικών τους δεν συντονίζονταν με τον στόλο και εξαπέλυαν τις δικές τους επιχειρήσεις. Αποκλειστικός στόχος τα ελληνικά νησιά.
Αρμόδιοι επιτελείς αναλύουν διεξοδικά τις προκλήσεις των Τούρκων, καθώς αυτές θεωρούνται σημαντικό βήμα κλιμακώσεως, που ίσως σημαίνει ότι η «πάγια πρακτική» μας της «αναγνωρίσεως και αναχαιτήσεως», χρήζει αναθεωρήσεως επί το δυναμικότερον.
Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!