Μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα - Ομπρέλα προστασίας πάνω από το Αιγαίο - Δεκάδες ελληνικά μαχητικά «σκέπασαν» τα ακριτικά νησιά

Το Newpost αποκαλύπτει: Μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα - Ομπρέλα προστασίας πάνω από το Αιγαίο - Δεκάδες ελληνικά μαχητικά «σκέπασαν» τα ακριτικά νησιά


Τα ελληνικά «γεράκια» έστειλαν ουσιαστική και ταυτόχρονα επιβλητική απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι το «αφεντικό» στο Αιγαίο.
Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος προχώρησε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δίνοντας ηχηρή απάντηση στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και στο μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων των τελευταίων εβδομάδων. Κατά κύματα σχεδόν 40 μαχητικά απογειώθηκαν από όλες τις Πολεμικές Μοίρες και κατευθύνθηκαν ανατολικά προς τα ακριτικά μας νησιά.
Σε σχηματισμούς αναχαίτισης αλλά και κρούσης πέταξαν από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο έως τη Ρόδο «σκεπάζοντας» με τα φτερά τους τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 
Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα  με απίστευτη ψυχραιμία τους συνεχείς τουρκικούς λεονταρισμούς οι οποίοι εκφράζονται με θρασύτατες πτήσεις ακόμα και πάνω από μεγάλα Ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος και πρόσφατα ακόμα και η Ρόδος.

Τα ελληνικά «γεράκια» όμως αυτή τη φορά «σήκωσαν το γάντι» και πέρασαν στην αντεπίθεση. Σε αντίθεση με το ύπουλο «παιχνίδι» εντυπώσεων των γειτόνων και τον «κλεφτοπόλεμο» πάνω από τα ακριτικά νησιά έστειλαν ουσιαστική και ταυτόχρονα επιβλητική απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι το «αφεντικό» στο Αιγαίο.
Για περισσότερο από μία ώρα τα «μπλε» φτερά πετούσαν στο Αρχιπέλαγος σε μεγάλα Comao (σχηματισμούς αεροσκαφών) προσομοιάζοντας ταυτόχρονα αποστολές αναχαίτισης αλλά και κρούσης επίγειων στόχων όπως αεροδρόμια, ραντάρ, κέντρα διοίκησης και εφοδιασμού. Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας συντόνιζε συνεχώς την μεγάλη άσκηση-μήνυμα κατευθύνοντας τα μαχητικά με χειρουργική ακρίβεια στα ανατολικά όρια της Ελληνικής επικράτειας.
Την ώρα που οι γείτονες αναπαράγουν συνεχώς παράλογες αξιώσεις για αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών ενώ τα απειλούν καθημερινά η Πολεμική Αεροπορία διαμηνύει ότι τα ακριτικά νησιά προστατεύονται και οι κάτοικοί τους μπορούν να νιώθουν ασφάλεια. Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που η HAF με μαζικές πτήσεις σε κάθε γωνιά της επικράτειας αποδεικνύει ότι εκτός από ποιοτική υπεροχή διαθέτει όπως φαίνεται και αριθμητικό πλεονέκτημα αφού έχει τη δυνατότητα σε αντίθεση με την TuAF να απογειώνει μεγάλο αριθμό μαχητικών.
Ακόμα και εν μέσω πανδημίας η Πολεμική Αεροπορία συχνά αγγίζει τις 120 ακόμα και 140 απογειώσεις την ημέρα τόσο για εκπαιδευτικές δραστηριότητες όσο και για να αναχαιτίζει τα τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν FIR, Εθνικό Εναέριο Χώρο και συχνά πλέον προκαλούν πετώντας πάνω από χερσαίο Εθνικό έδαφος.
Η προβολή ισχύος από τα «μπλε» φτερά φαίνεται ότι εκνεύρισε για μια ακόμη φορά τους γείτονες. Και ενώ τα ελληνικά μαχητικά προσγειώνονταν έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή τους, με μόλις δύο ζεύγη F-16 η τουρκική αεροπορία προχώρησε σε δέκα «εύκολες» υπερπτήσεις στη γνωστή περιοχή σε Οινούσσσες, Παναγιά και Χίο λίγα μόλις μίλια δηλαδή από τις τουρκικές ακτές και σε ύψος άνω των 20000 ποδών.
Όμως ακόμη δέκα ελληνικά F-16 βρέθηκαν άμεσα στον αέρα και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Μαχητικά από τη Λήμνο, τη Σκύρο και την Αγχίαλο πετούσαν μέχρι αργά το απόγευμα πάνω από το Αιγαίο ενώ το βράδι η HAF προχώρησε και σε νέες νυχτερινές πτήσεις εκπαίδευσης.  Οι Έλληνες επιτελείς έχουν επιλέξει να αντιδρούν με ψυχραιμία στην προσπάθεια των γειτόνων να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο έπειτα και από την παταγώδη αποτυχία στον Έβρο. Οι 240 υπερπτήσεις μέσα στο 2020 αποδεικνύουν ότι όχι απλά θέλουν να συντηρήσουν την ένταση αλλά να δοκιμάσουν στα όρια τις ελληνικές αντοχές και αντιδράσεις. 
Η προβολή ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας εκλαμβάνεται και ως απάντηση στην άσκηση που πραγματοποίησε η τουρκική αεροπορία τη Μεγάλη Παρασκευή ανοιχτά της Λιβύης. Άσκηση ξεκάθαρα εντυπώσεων αφού σε πραγματικές συνθήκες όπως αναφέρουν έμπειροι επιτελείς δεν θα είχε την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας.
Όταν κρίνεται απαραίτητο αποτελεί ειλημμένη απόφαση να φτάνει το μήνυμα στην απέναντι πλευρά ότι η Πολεμική Αεροπορία και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα εδιαθέτουν και την ισχύ και την αποφασιστικότητα. Είχε γίνει στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο όταν τα Ελληνικά φτερά είχαν φτάσει ανενόχλητα «σμπαραλιάζοντας» την τουρκική αεράμυνα. Έγινε χθες στο Αιγαίο και θα ξαναγίνει όπου και όποτε χρειαστεί αναφέρουν με νόημα οι Ελληνες επιτελείς.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!