ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ  ΜΕΛΕΤΗ

Η περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία για έρευνες από τον Πορθητή
OCTOBER 29, 2018 Στο τουρκικο Οικόπεδο Alanya1 στον κόλπο της Αττάλειας βγαζει το γεωτρύπανο Fatih η Άγκυρα για γεωτρήσεις που θα διαρκέσουν μεχρι τον Απρίλιο 2019.
Σύμφωνα με την NAVTEX που εξέδωσαν το πρωι της Δευτέρας οι τουρκικές Αρχές το Fatih και τα τρία συνοδευτικά σκάφη SIEM LOUISA, SIEM SASHA και SIEM SOPHIE θα πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχη μεχρι τις 27 Απριλίου .
Η Τουρκία φαίνεται ότι επιλέγει τελικά σε πρωτη τουλάχιστον φάση και καθως υπάρχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα για έξοδο του Fatih για γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη, να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο σε περιοχη της τουρκικής υφαλοκρηπιδας .

Αυτό φυσικά κάθε άλλο παρά προκαλεί επανάπαυση ,καθως και η αλλαγή προγραμματισμού μπορεί να γινει πριν εξαντληθεί το διάστημα των ερευνών που προβλέπει η NAVTEX ,αλλα και λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία κινείται για την απόκτηση η ενοικίαση και αλλου πλωτού γεωτρύπανου. Το ενδιαφέρον τωρα στρέφεται στις κινήσεις της EXXON MOBIL και το πότε θα φθάσει στο Οικόπεδο 10 των γεωτρύπανο που θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές γεωτρήσεις για λογαριασμό του Αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού.
Πηγή: Τα μαζεύει ο Ταγίπ με τον Πορθητή και τους τσαμπουκάδες : Μένει στον κόλπο της Αττάλειας https://hellasjournal.com/2018/10/ta-mazeyei-o-tagip-me-ton-porthiti-kai-toys-tsampoykades-menei-ston-kolpo-tis-attaleias/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!