Τουρκία: Αρμένιος αποχώρησε από Σύνοδο για παράνομη κατοχή Κύπρου



O Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, Εντουάρντ Σαρμαζάνοφ , που παρέστη ως ομιλητής στην 3ης Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρασίας στην Αττάλεια της Τουρκίας, αποχώρησε από την αίθουσα της εκδήλωσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας. ενάντια στην κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα arminfo, ο Σαρμαζανόφ εγκατέλειψε την συνάντηση όταν  ο Πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μπιναλί Γιλτιρίμ έδωσε τον λόγο  σε ομιλητή του ψευδοκράτους .
Κατά την ομιλία του στο πιο πάνω βίντεο ο Σαρμαζάνοφ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι  γενοκτονία των Αρμενίων στο Καραμπάχ από Τούρκους αζέρους θα πρέπει να σταματήσει.

Από την πλευρά του αντιδρώντας ο Γιλντιρίμ είπε «Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε δηλώσεις που διαστρεβλώνουν τις πραγματικότητες στη συγκεκριμένη σύνοδο, στην οποία αναζητάμε λύσεις στα παγκόσμια προβλήματα, ενδιαφερόμαστε για την σταθερότητα της περιοχής και του κόσμου. Αν η Αρμενία θέλει πραγματικά να βελτιώσει τις σχέσεις με την Τουρκία, πρέπει να δώσει ένα τέλος σε αυτούς τους ανόητους ισχυρισμούς δήθεν γενοκτονίας και να αφήσει τα ιστορικά γεγονότα να ερευνήσουν οι ιστορικοί».
http://www.sigmalive.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!