Η πρόβλεψη Χόκινγκ για μια «φυλή υπερανθρώπων» που μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα

O βρετανός θεωρητικός φυσικός Στήβεν Χόκινγκ








Ο Στήβεν Χόκινγκ είχε προβλέψει πως η πλούσια ελίτ θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «φυλή υπερανθρώπων», δηλαδή γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους με βελτιωμένα χαρακτηριστικά που θα εκτοπίσουν τους «μη τροποποιημένους ανθρώπους».
Έντονη συζήτηση έχουν πυροδοτήσει οι προβλέψεις του φυσικού και συγγραφέα Στήβεν Χόκινγκ, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον περασμένο Μάρτιο, περί μιας «φυλής υπερανθρώπων» που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από εύπορους, οι οποίοι θα επέλεγαν να τροποποιήσουν το δικό τους DNA και των παιδιών τους. 
Ο Χόκινγκ, ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Χρονικό του Χρόνου», προέβη σε διάφορες προβλέψεις, τις οποίες και παρέθεσε μέσα από μια συλλογή άρθρων και δοκιμιών του. 

Μία από αυτή ήλθε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή, από την «Sunday Times», ως μέρος ενός δοκιμίου που αποτελούσε προσχέδιο ενός βιβλίου που θα δημοσιευτεί την Τρίτη. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Χόκινγκ προβάλλει την πιθανότητα δημιουργίας, μέσω της γενετικής μηχανικής, ενός νέου είδους «υπερανθρώπων» που θα μπορούσε να καταστρέψει την υπόλοιπη ανθρωπότητα. 
«Είμαι σίγουρος ότι στη διάρκεια αυτού του αιώνα, οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν πώς να τροποποιήσουν τόσο τη νοημοσύνη, όσο και ένστικτα όπως η επιθετικότητα», γράφει ο διάσημος φυσικός. 
«Πιθανότατα θα περάσουν νόμοι ενάντια στην εφαρμογή της γενετικής μηχανικής σε ανθρώπους. Αλλά, κάποιοι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό του να βελτιώσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως τη μνήμη, την αντίσταση στις ασθένειες και τη διάρκεια ζωής», αναφέρει.
Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, οι πλούσιοι θα μπορούν σύντομα να επιλέγουν τη γενετική τροποποίηση για να δημιουργήσουν υπερανθρώπους με ενισχυμένη μνήμη, αντίσταση στις ασθένειες, υψηλή νοημοσύνη και μακροζωία. 
«Μόλις εμφανιστούν τέτοιοι υπεράνθρωποι, θα υπάρξουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα με τους μη τροποποιημένους ανθρώπους που δεν θα μπορούν να τους ανταγωνιστούν», σημειώνει. «Πιθανότατα, θα πεθάνουν ή θα καταστούν ασήμαντοι. Την ίδια ώρα, θα υπάρχει μια φυλή αυτοσχεδιαζόμενων όντων που θα βλετιώνονται με έναν ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό»,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!