Αλβανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο ομογενής Κ. Κατσίφας -Μετά από καταδίωξη

Αλβανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο ομογενής Κ. Κατσίφας -Μετά από καταδίωξη [εικόνες & βίντεο]
 Νεκρός είναι σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας ο οποίος είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία επειδή κατέβασαν την ελληνική σημαία που ανήρτησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Himara.gr, το περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί, όταν ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Από τα πυρά του δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανήρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ.

Στην συνέχεια ο Κατσίφας, διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.
Σύμφωνα με το syri.net ο ομογενής «εξτρεμιστής» όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) και είναι 35 ετών φέρεται να είναι νεκρός.
Σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ οι ειδικές δυνάμεις τον καταδίωξαν και εντοπίστηκε στην ορεινή πλευρά του χωριού Βουλιάρατη.
Ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να παραδώσει το όπλο του και να παραδοθεί ωστόσιο δεν ανταποκρίθηκε αλλά άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι πυροβολισμοί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν και ο 35χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.


Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας ο 35χρονος Κωσταντίνος Κατσιφάς έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Κάποια Αλβανικά Μέσα τον σχετίζουν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.


Ο φερόμενος ως δράστης στο προφίλ του στο facebook έχει αναρτήσει πολλά μηνύματα με τα οποία «καλεί σε αντίσταση τους Ελληνες στη νότια Αλβανία την οποία αναφέρει ως βόρεια ήπειρο» επισημαίνει το Syri.net. Σε άλλο μήνυμά του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έγραψε ότι «Ράμα και Τσίπρας κάνουν σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι ότι οι νέοι της Ηπείρου δεν θα παραμείνουν θεατές.



Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!