Translate

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης: Να ψηφίσουμε τροπολογία ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξειςΜητσοτάκης: Να ψηφίσουμε τροπολογία ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις


Πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, ο πρωθυπουργός. Δεν με ακουμπά η λάσπη, δηλώνει. Φωνάζατε «go back κα Μέρκελ» και τώρα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας, κατήγγειλε. Πρωτοφανής η ανευθυνότητα στα εθνικά θέματα.
«Πολιτικό απατεώνα» θεωρούν οι Ελληνες τον Αλέξη Τσίπρα, κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε ότι σήμερα είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015, που είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. «Η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής σας ήττας. Φωνάζατε "go back, κυρία Μέρκελ" και τώρα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους, για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής».
Θύμισε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση πήγε με ψέματα να κερδίσει. «Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και τη δέσμευση της περιουσίας της χώρας για 99 χρόνια», τόνισε, ούτε για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.
Η κυβέρνηση είναι ένας θίασος που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φτάσατε στο σημείο να χειριστείτε με πρωτοφανή ανευθυνότητα τα εθνικά θέματα. «Ο Π. Καμμένος τη μία ημέρα επέτρεψε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επόμενη ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Ότι είναι κακή η συμφωνία, αν περάσει με 151 βουλευτές και καλή, αν ψηφιστεί με 180».

Η συμφωνία για τα Σκόπια

Χαρακτήρισε «αδύναμο και υπό προθεσμία» τον πρωθυπουργό. Κατήγγειλε ότι ο Αλ. Τσίπρας χαρακτηρίζει ακροδεξιό όποιον διαφωνεί μαζί του. Είπατε ότι δεν αναγνωρίσατε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα αλλά ο Ζ. Ζάεφ «πανηγυρίζει από το πρωί έως το βράδυ».
«Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα... Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς, είχαμε δίκιο».
«Δεν με ακουμπά η λάσπη. Οι πολίτες ξέρουν τι έχει προσφέρει η Νέα Δημοκρατία. Εσείς είστε ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς», απάντησε στον πρωθυπουργό. Χρειάζονται εκλογές μια ώρα αρχύτερα για να πάμε την Ελλάδα μπροστά, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επόμενη ημέρα

Στις 20 Αυγούστου λήγει ο δανεισμός και η Ελλάδα πρέπει να βγει στις αγορές. Κάθε απόπειρα δανεισμού θα συνοδεύεται από εκθέσεις του ΔΝΤ για το χρέος και τριμηνιαία εποπτεία. Η συσσώρευση υψηλών πλεονασμάτων προκύπτει από τον στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας και τη μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις. Μια τέτοια έξοδο δεν την λες «καθαρή, ούτε ασφαλή».
Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεσμεύεται να πάρει πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δισ. ευρώ και υποχρεώνεται να εξασφαλίζει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ έως το 2060.
«Ξέρετε χώρα που βγήκε από το μνημόνιο με προψηφισμένα μέτρα;».
Κάποιοι που σας σιγοντάρουν, ας δείξουν λίγο σεβασμό στον λαό που υποφέρει, τόνισε ο Μητσοτάκης. Επικαλέστηκε τον Κλ. Ρέγκλινγκ που υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση» και θα είναι σε καθεστώς ειδικής παρακολούθησης για πολλά χρόνια.
Αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις, δήλωσε ότι είναι τελείως αχρείαστες. «Εμείς δεν τις ψηφίσαμε, εσείς τις ψηφίσατε», τόνισε και έβαλε στο τραπέζι τροπολογία για να ψηφιστεί η μη περικοπή των συντάξεων.
Αν μείνετε στην εξουσία, οι συντάξεις θα μειωθούν, υποστήριξε και μίλησε για μια ανάπτυξη που σκοτώθηκε για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε το δημοσίευμα της ΕφΣυν ότι ζήτησε να κοπούν οι συντάξεις και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, αρνούμενος τη συσχέτισή του με τον Βίκτορ Ορμπαν. «Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης», απάντησε κοιτώντας τα υπουργικά έδρανα.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Φρουζή, είπε ότι τον έχει δει μόνο δύο φορές και τα email που αποκαλύφθηκαν ήταν σε περίοδο που ο ίδιος δεν ήταν καν υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Είστε άθλιος συκοφάντης», απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα. «Εσείς συναντιέστε με επιχειρηματίες. Εχετε δει τον Β. Μαρινάκη, τον κο Σαββίδη, τον κο Καλογρίτσα, τον κο Λαυρεντιάδη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: