Στίβεν Χόκινγκ: Τι είχε πει για τον Θεό, τον θάνατο και τη μεταθανάτια ζωή Πηγή: Στίβεν Χόκινγκ: Τι είχε πει για τον Θεό, τον θάνατο και τη μεταθανάτια ζωή | iefimerida.gr

Φωτογραφία: ΑΡ
Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αστροφυσικούς και σίγουρα μια από τις εμβληματικότερες φιγούρες της σύγχρονης επιστήμης. 
Σε πολλές διαλέξεις του και συνεντεύξεις του μιλούσε για τη ζωή και το θάνατο, το θεό, τη μεταθανάτια ζωή. 

Το 2011 στο σειρά Curiosity του Discovery Channel, απέρριψε την πιθανότητα ύπαρξης τόσο του Θεού, όσο και της μεταθανάτιας ζωής.
Ο Χόκινγκ δεν πιστεύει στη μεταθανάτιο ζωή παρα μόνο στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, «δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή, αυτό είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι...», είχε δήλωσε στη συνέντευξή του.
Σε άλλη διάλεξή του είχε τονίζει ότι μόνο αντιμετωπίζοντας την ίδια την οριστική φύση του θανάτου, εκτιμούμε την ομορφιά της ζωής στο σήμερα. «Πιθανότατα δεν υπάρχει παράδεισος, ούτε μεταθανάτια ζωή» είχε επαναλάβει. «Έχουμε αυτή τη ζωή για να εκτιμήσουμε το σύμπαν, και για αυτό είμαι εξαιρετικά ευγνώμων».
Στο βιβλίο του Grand Design το 2010, έγραφε πως δεν χρειαζόταν Θεός για να συνεχίζει το σύμπαν να υπάρχει. «Μόνο η επιστήμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οι νόμοι του Θεού» είχε πει υπογραμμίζοντας ότι «Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής».
Σε συνέντευξή του στον Guardian, έναν χρόνο μετά, είχε πει πως θεωρεί τον εγκέφαλο ως υπολογιστή που θα σταματήσει να λειτουργεί όταν χαλάσουν τα εξαρτήματά του. «Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή για χαλασμένους υπολογιστές» είχε πει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στον θάνατο, είχε πει πως «έχω ζήσει με την προοπτική ενός πρώιμου θανάτου για τα τελευταία 49 χρόνια. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, αλλά δεν βιάζομαι να πεθάνω. Έχω τόσα πολλά που μπορώ να κάνω πρώτα».
Ο Στίβεν Χόκινγκ έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 76 ετών, ζώντας επί δεκαετίες με την ασθένεια ALS η οποία του είχε προκαλέσει ολική παράλυση. 

iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!