Ο “υβριδικός πόλεμος” χαμηλής έντασης κατά της Ελλάδας και το “ισοδύναμο τετελεσμένο”





Κι όλα αυτά, στο πλαίσιο ενός «υβριδικού» πολέμου, ξεσηκώνοντας και προσαρμόζοντας στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής τα «κόλπα» των Ρώσων στην Ουκρανία, με τελικό στόχο να καθηλώσει την Ελλάδα, στην οποία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται υπεροπτικά και προσβλητικά, δείχνοντας το ποιον του και σε προσωπικό επίπεδο και σε συλλογικό-τουρκικό…
Ας όψονται οι εν Ελλάδι ηλίθιοι που χαριεντιζόντουσαν μαζί τους με κάθε ευκαιρία, οι οποίοι επιστρέφοντας στη χώρα ανακάλυπταν νέες εποχές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μιλούσαν οι αφελέστατοι για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας, ανταλλαγές επισκέψεων και λοιπές… «τρίχες».

Τεράστια σημασία έχει η αναφορά Γιλντιρίμ στην τουρκική Δικαιοσύνη στην οποία και παρέπεμψε αναφορικά με το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει»… όπως αναφέραμε από την αρχή της κρίσης, όλα έδειχναν στα δικά μας μάτια, ότι οι Τούρκοι έχουν αντιγράψει τη «ρητορική» των Ελλήνων στην υπόθεση των οχτώ αξιωματικών, υποτίθεται πραξικοπηματιών.
Δηλώνοντας παράλληλα (σ.σ. όχι σήμερα) ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για ανταλλαγή, η Τουρκία διαμηνύει στην Αθήνα ότι θα ταλαιπωρήσει τους δυο αξιωματικούς όσο περισσότερο μπορεί, χρησιμοποιώντας υποτίθεται τη στρατηγική της Αθήνας να αφήσει τα πάντα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι ανεξάρτητη και δεν χωράει πολιτική παρέμβαση.
Πρόκειται για τιμωρητική στρατηγική της Τουρκίας, με τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ για να μεσολαβήσει να στερούνται σοβαρότητας εάν δεν γίνονται για τυπικούς λόγους. Οι Τούρκοι στοχεύουν να φτάσουμε σε ένα σημείο να τους παρακαλάμε εμείς να ανταλλάξουμε τους υποτίθεται πραξικοπηματίες Τούρκους αξιωματικούς με τους δικούς μας.
Οι ισλαμοφασίστες της Άγκυρας έχουν αποφασίσει ακόμα και να διαλύσουν εάν μπορέσουν την Ελλάδα, ασκώντας συνεχόμενη πίεση η οποία προοδευτικά θα καταστεί ασφυκτική. Ήδη, γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τη συνεχή πίεση στον χώρο του Αιγαίου επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στην ελληνική οικονομία, αφού οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης ακήρυκτου πολέμου έχει ήδη γίνει αισθητή στα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Ακολουθούν με κάποιες παραλλαγές τη στρατηγική της χαϊδεμένης τους Χαμάς την οποία διάφοροι θαύμαζαν εδώ στην Ελλάδα και κατά βάθος πανηγύριζαν τόσο όταν απήγαγε ισραηλινούς στρατιώτες όσο και όταν πετύχαινε λεόντειες συμφωνίες να τους ελευθερώσει έναντι χιλιάδων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, ακόμα και αποδεδειγμένα τρομοκρατών.
Με απλά λόγια και με απλούστατα δεν γίνεται: Πρόκειται για μια κατάσταση ΠΟΛΕΜΟΥ χαμηλής έντασης με την Ελλάδα, στον οποίο η χώρα μας εισέρχεται από θέση αδυναμίας και όχι μόνο διότι ο επιτιθέμενος έχει το πλεονέκτημα της επιλογής του τόπου και του χρόνου. Δυστυχώς και το τονίζουμε, διπλωματική απάντηση σε αυτό δεν υπάρχει, με τα σημεινά δεδομένα.
Εάν δεν φροντίσει η Ελλάδα να βαρύνει πολύ τη ζυγαριά για την Τουρκία και μάλιστα δυσανάλογα,αφού οι ισλαμοφασίστες δεν πρόκειται να σκάσουν εάν απαγάγεις δυο στρατιώτες τους, δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Κι ας μην αρχίσουν τις αποσπασματικές ερμηνείες περί τουρκικών εκλογών και της ανάγκης του Ερντογάν να παραστήσει τον σκληρό για να εκλεγεί.
Όποιος έχει τα κότσια για τέτοιο παιχνίδι ας προχωρήσει να μπει στο γήπεδο. Αλλιώς η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της κατάστασης όπως έχει δημιουργηθεί σήμερα είναι εξαιρετικά δυσμενής. Σοβαρές χώρες θα πρότειναν και άλλα μέτρα που θα έκαναν διεφθαρμένα αμοραλιστικά ανθρωποειδή τύπου Ερντογάν και Γιλντιρίμ να αισθανθούν πίεση.
Με την ευκαιρία ας καταλάβουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν δηλώσεις τύπου Πάγκαλου «τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο»; Τότε κάποιο τους προειδοποιούσαν ότι ήταν σα να έλεγαν στους Τούρκους «απειλήστε μας με πόλεμο και θα υποταχθούμε στη βούλησή σας, θα προσαρμοστούμε στις επιθυμίες σας».
Αυτά παθαίνει η Ελλάδα μακροπρόθεσμα που αγνοεί τη γλώσσα της στρατηγικής, την οποία μιλάει ολόκληρη η σοβαρή υφήλιος. Νομίζανε ότι ασκούσαν «ειρηνιστική» πολιτική, μόνο που έφεραν στην επόμενη «στροφή» τη σύγκρουση πιο κοντά. Δεν αντιλαμβάνονταν ότι παρατώντας στην τύχη τους τις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι αυτό έκαναν όλοι την τελευταία δεκαετία χωρίς εξαιρέσεις, καταδίκαζαν τη χώρα.
Είναι στρατηγικά αναλφάβητοι και έχουν εγκληματήσει εναντίον της χώρας. Και όπως δεν κουραζόμασταν να γράφουμε αλλά πέφταμε σε κωφούς, οι στρατιωτικές δυνατότητες παίρνουν χρόνια να οικοδομηθούν, ενώ οι προθέσεις αλλάζουν μέσα σε ένα βράδυ. Τώρα οι «έγκυροι» φιλειρηνιστές -υποτίθεται- «αναλυταράδες», διαπιστώνουν με στόμφο ότι η Τουρκία έχει αλλάξει και δεν είναι αυτή που ξέραμε.
Όταν τους λέγαμε κάποιοι ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα από αυτή της ισχύος, αλλιώς δεν σε σέβεται καν, σε θεωρεί ένα ΤΙΠΟΤΑ, μας λοιδορούσαν και συνέχιζαν να χαριεντίζονται είτε με τους κεμαλιστές είτε με τους ισλαμοφασίστες. Θα πληρώσει κανείς τους για το κακό που έκαναν στη χώρα, ή θα είναι οι ίδιοι που θα στελεχώσουν τα… συμβούλια εθνικής ασφαλείας που ετοιμάζονται;
Καλύτερη απόδειξη από αυτό που είπε ο Γιλντιρίμ σήμερα δεν υπάρχει: «Πάντως οι σχέσεις μας με την ΕΕ ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες», αναφερόμενος στο ότι για την Ελλάδα «είναι ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα για να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια το να μεταφέρουν οποιοδήποτε θέμα με την Τουρκία στην ΕΕ και να ζητούν τη στήριξή της».
Σκεφτείτε ταυτόχρονα, αν θέλετε να σας έρθει μίνι εγκεφαλικό, ότι σύμβουλος στρατηγικής, εξειδικευμένος στην ενασχόληση με την κάνναβη, είναι ο Νίκος Καρανίκας.
Τα παιδάκια του χαβαλέ εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, μήπως κατάλαβαν πλέον τι «βόμβα» τοποθέτησαν στα χέρια τους οι ιδεοληψίες και τα παρανοϊκά με τα οποία μεγάλωσαν τη δεκαετία του 1990, δηλητηριάζοντας τουλάχιστον μια γενιά; Κάποιοι εκεί έξω τους έβλεπαν να πηγαίνουν προς την εξουσία και γελούσαν.
Όπως την πάτησε ο Κώστας Σημίτης με τις ηλιθιότητες που έγραφε στο βιβλίο του για τους εξοπλισμούς και τις αμυντικές δαπάνες. Με το που πήρε το τιμόνι στα χέρια, φρόντισε η Τανσού Τσιλέρ να του εξηγήσει πως παίζεται το παιχνίδι.
Αυτούς εδώ με τις πομπώδεις διακηρύξεις – φληναφήματα και τον καταγγελτικό λόγο θα τους θεωρούσαν εξαίρεση οι απέναντι; Οι αφέλειες και οι αυταπάτες πληρώνονται. Τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και τώρα τρέχουν…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!