Τουρκικά αποβατικά, υποβρύχια, και πεζοναύτες απέναντι από τη Μυτιλήνη


«Βρώμικα» παιχνίδια των Τούρκων βάζουν φωτιά στη Μεσόγειο – Με παράνομη ΝΟΤΑΜ δέσμευσαν περιοχή απέναντι από τη Μυτιλήνη για άσκηση με αποβατικά πλοία – Η απόβαση των κομάντο αποδεικνύει ότι ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο
Επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο επιχειρεί να κάνει η Τουρκία με νέα ναυτική οδηγία που εξέδωσε την Πέμπτη (15/03). Στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν τον πανικό της Άγκυρας και τονίζουν την ανάγκη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Στόλος, ελικόπτερα και πεζοναύτες στο Αιγαίο
Για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με αποβατικά πλοία και αναγνωριστική πτήση τουρκικού ελικοπτέρου ναυτικής συνεργασίας στον διεθνή εναέριο χώρο κάνει λόγο η εφημερίδα Milliyet.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως, προκειμένου «να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», η Τουρκία στέλνει μια κορβέτα και δύο υποβρύχια στο πλαίσιο άσκησης που θα λέγεται «Μεσογειακή Ασπίδα».
Η τουρκική ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α1472/18, η οποία φυσικά είναι παράνομη για την εν λόγω περιοχή, δεσμεύει τμήμα εντός του FIR Αθηνών και εγκλωβίζει περιοχή στο μέσο του ελληνικού Αρχιπελάγους για το χρονικό διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου όπως δημοσιεύει το newsbomb.gr.
Προκειμένου δε να απαντήσει στη NOTAM με την οποία η Ελλάδα θα κάνει ασκήσεις στα Δαρδανέλια, εξέδωσε δική της για άσκηση την ίδια περίπου περίοδο.
Κατά την πάγια τακτική της, η Τουρκία, μέσω της αεροναυτικής επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» θα προκαλέσει στο Αιγαίο πέλαγος την Ελλάδα στοχοποιώντας κατά το δοκούν περιοχές κοντά σε νησιά μας δρώντας προκλητικά κάθε ημέρα, ώστε να διαπιστώσει και καταγράψει τις αντιδράσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τονίζει δε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας. Προφανώς αγνοούν το γεγονός πως η περιοχή είναι μέσα στο FIR Αθηνών.
Το γεγονός δε ότι πρόκειται να εμπλακεί η ταξιαρχία πεζοναυτών με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα, καταδεικνύει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.
Η Αθήνα απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α0707/18, με την οποία τόνισε πως πρόκειται για άκυρη χωρίς ισχύ τουρκική ΝΟΤΑΜ καθώς, μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να κινείται στο FIR της. Επιπρόσθετα τονίζει πως η περιοχή που επιχειρεί να δεσμεύσει η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!