Προκλητικές δηλώσεις Εντι Ράμα: Η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα


Σε ομιλία του στη συνάντηση των Αλβανών διπλωμάτων, φωτογραφία: AP images
«Κακομαθημένη» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
Σε ομιλία του στη συνάντηση των Αλβανών διπλωμάτων και εκπροσώπων της αλβανικής διασποράς, ο Ράμα δήλωσε προκλητικά πως «η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα και πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών».
«Η Ελλάδα εξαπατά εδώ και πολύ καιρό τους Αλβανούς συνομιλητές της»
Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις -κατά καιρούς- επαφές των δύο πλευρών, υποστηρίζοντας πως «οι συζητήσεις αυτές γίνονται αναλόγως των πολιτικών διαθέσεων της Αθήνας και ότι η Ελλάδα εξαπατά εδώ και πολύ καιρό τους Αλβανούς συνομιλητές της», δηλώνοντας πως η χώρα του «είναι πρόθυμη να συζητήσει με ειλικρίνεια για το μέλλον, και την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών με βάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές» με την Ελλάδα, που όμως χαρακτήρισε «στρατηγικό εταίρο». Απευθυνόμενος στους Αλβανούς διπλωμάτες τόνισε ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις θα πρέπει να διευρυνθούν και να αναπτυχθούν, αλλά προϋπόθεση είναι το ξεπέρασμα των εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει.

Καυστικό είναι το σχόλιο του βορειοηπειρώτη δημοσιογράφου και αναλυτή Σταύρου Μάρκου στην προσωπική του σελίδα στα σόσιαλ μίντια.  
«Ο  Εντι Ράμα δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κακομάθει  και ότι η Αλβανία δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.  Αλλά από την άλλη, η Τράπεζα της γυναίκας του αγοράζει την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην Αλβανία,  δίνοντας έτσι την εικόνα ότι δεν παύει να κάνει «μπίζνες»  με την Ελλάδα». Πρόσφατα η τράπεζα ABI, στο Δ.Σ. της οποίας μέλος είναι και η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αγοράς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος- NBG (Αλβανίας). «Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός- μπίζνεσμαν της Αλβανίας, από τη μία πλευρά εκτελεί εθνοκάθαρση στους Έλληνες της Χειμάρρας και από την άλλη κάνει επιχειρήσεις με το ελληνικό κράτος, αγοράζοντας την Εθνική Τράπεζα» σημειώνει ο κ. Μάρκος.


 iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!