Translate

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Υφαλοκρηπίδα κατά ΑΟΖ ενώ το FIR Αθηνών εξανεμίζεται απο τη Frontex

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Επι Μανιάτη εστάλη μια επιστολή στον ΟΗΕ που έλεγε ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα για την Ελλάδα ταυτίζονται στα 200 νμ. Εν μέρει σωστή κίνηση, αφού λησμονεί τις υπάρχουσες συνθήκες, που αφορούν π.χ. τα υπάρχοντα θαλάσσια σύνορα στα Δωδεκάνησα, τα οποία προδοτικά οι κυβερνήσεις των ξένων δεν προστατεύουν.
Επι Σαμαρά εστάλη μια επιστολή στον ΟΗΕ που ενημερώνει τον οργανισμό ότι τα θέματα της ΑΟΖ θα τα χειρίζεται η ΕΕ. Λάθος κίνηση. H Frontex σας λέει κάτι;
Επι Τσίπρα στη Καθημερινή διαβάζω a new idea (βλέπετε εδώ). Η Ελλάδα σκέφτεται να διαχωρίσει την υφαλοκρηπίδα της με την ΑΟΖ της Αιγύπτου! Αυτό δεν το έχω ξανακούσει!
Χωρίζεται ΑΟΖ με υφαλοκρηπίδα; Άλλη μια Ελληνική καινοτομία απο το ΧΤΕΣ!
Πρόκειται για νέα ατάκα με πηγή προφανώς τους μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών που έχουν κολλήσει στην αιώνια συζήτηση με τη Τουρκία μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Υπάρχει λόγος φυσικά και όχι φιλελληνικός. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν έλεγχο στη κίνηση των πλοίων στη Μεσόγειο, όπως και η ΕΕ. Επιθυμούν η πειρατεία και τα παράνομα ενεργειακά (και όχι μόνον) προιόντα, που έρχονται απο τη Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική να συνεχίζεται, γιατί ζεσταίνουν τσέπες στην Ελλάδα και την ΕΕ. Η Τουρκία είναι το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στη περιοχή και μας τα έχει πρήξει. Φτάνει αυτό το ανέκδοτο πλέον.
Ξύνονται στη γκλίτσα του Τσομπάνη για να ξεκινήσει μια συζήτηση για τα περί τριπλών σημείων. Υπάρχουν μυστικά στην υπόθεση αυτή. Θα αφήσουμε τους διάφορους Ερμήδες να πούν τα δικά τους και μετά απο λίγα χρόνια θα τους διορθώσουμε, όπως κάναμε με
  1. την ανάγκη για οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ και όχι για τη ανακήρυξή της. Ανακήρυξη δεν έχει νόημα.
  2. την παράνομη προκήρυξη οικοπέδων υδρογονανθράκων που κάνει η Ελλάδα σε διεθνή ύδατα, αφού οριοθέτηση Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας δεν υπάρχει.
  3. τα περίεργα συμβόλαια για υδργονάνθρακες σε διεθνή ύδατα που έγιναν επι Μανιάτη αλλά και το θέμα του ΦΠΑ στα συμβόλαια.
Μετά τα 6 νμ για την Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ΑΟΖ ούτε υφαλοκρηπίδα. Αν υπάρχει, η κυβέρνηση να δείξει χάρτες και να μη βγάζει Ερμήδες στη γύρα να γράφουν ότι νάναι. Αλήθεια για τη συνορεύουσα ζώνη πότε θα μιλήσουν οι Ερμήδες; Εμείς μιλήσαμε απο το 2014. Ο Ξυδιάς πότε θά μιλήσει; Μπορεί το ΧΤΕΣ να μιλάει; 

Θεωρούμε 
  1. ότι πρέπει να οριοθετηθεί η Ελληνική ΑΟΖ άμεσα με επιστολή με χάρτη στον ΟΗΕ (αφού ληφθούν υπόψη οι υπάρχουσες διεθνείς συνθήκες, που αφορούν υπάρχοντα σύνορα στη θάλασσα), γιατί είναι νόμιμο και ηθικό.
  2. ότι η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει σε οριοθέτηση της ΑΟΖ της με τη Κύπρο. Το παιγνίδι της εξόρυξης πάνω στα σύνορα των ΑΟΖ πρέπει κάποτε να τελειώνει.
  3. ότι η Ελλάδα μπορεί να προκηρύσσει οικόπεδα για εξόρυξη υδρογανανθράκων μέσα στα 6 μίλια απο όλες της τις ακτές, με σωστά συμβόλαια.
  4. ότι κάθε αγωγός που περνάει απο την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της, αν η συμφωνία αποδίδει κέρδος.
  5. ότι πρέπει να αρχίσει η δημόσια συζήτηση για τη συνορεύουσα ζώνη άμεσα.
  6. ότι το FIR Αθηνών πρέπει να ταυτισθεί και τυπικά με όλα τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Αυτό σημαίνει, καμμία παραχώρηση σε κοινή δράση Frontex και Τουρκίας σε αυτό (Ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης) αλλά απαίτηση ενίσχυσης της Ελληνικής παρουσίας απο την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Είναι λάθος η Ελλάδα να περιορισθεί στη προφύλαξη μόνο τον εθνικών της υδάτων των 6 νμ. Το γράμμα του Σαμαρά να αποσυρθεί άμεσα απο τον ΟΗΕ (υποστηρίζει και Τζιτζικώστα...). 
Ακολουθεί ένας χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ και του FIR Αθηνών.

Προσέξετε ότι στο χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ (που έχουμε σχεδιάσει εδώ) υπάρχει ένα κόκκινο τρίγωνο στη περιοχή του Καστελόριζου ενώ στο χάρτη του FIR Αθηνών δεν υπάρχει. Ο λόγος που το κάναμε αυτό ήταν για να δείξουμε πόσο λάθος είναι άλλοι χάρτες που κυκλοφορούν απο τη διαπλοκή (τους δικούς μας τους αποκρύπτουν), που παράγουν ΑΟΖ με την αρχή της μέσης γραμμής (υπάρχουν και άλλοι τρόποι), χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως υπόψη τους τις διεθνείς συνθήκες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εγώ πάντα διευκρινίζω αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια, γιατί χωρίς αυτή ένα δόντι στην Ελληνική ΑΟΖ γίνεται δώρο στη Τουρκία.

Έτσι ο λαός καταπίνει ότι του δίνουν. Οι Ερμήδες να είναι καλά και τα ΜΜΕ της Διαπλοκής και της Στοάς των Αχαμνών που κρύβουν εν λόγω, το ΑΥΡΙΟ που τους κοιτάει και γελάει. 

Είναι λάθος η πώληση ακριβού LNG απο την Αίγυπτο στην Ελλάδα για να οικονομάνε οι εφοπλιστές anonymous. Η Τουρκία έβγαλε φυσικό αέριο στην Ανατολική Θράκη σε ένα χρόνο και η Ελλάδα συνεχίζει να μη βγάζει το φυσικό αέριο στη στεριά στη Θεσσαλονίκη (βλέπετε εδώ).
To Ισραήλ πρέπει να στηρίξει τον αγωγό East-Med και να μη γίνει girl-toy της Τουρκίας. Το πετρέλαιο απο το ISIL μέσω Τουρκίας τελείωσε.                                                                         http://zcode-gr.blogspot.jp/

Δεν υπάρχουν σχόλια: