Λέϊζερ από το Πανεπιστήμιο Πατρών «άναψαν» τη Γέφυρα…για το Διεθνές Έτος Φωτός 2015!

leizer gefura patratora.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Φως και Ζωή», στο πλαίσιο της Διακήρυξης της UNESCO ‘Διεθνές Έτος Φωτός 2015’,  στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με την συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο της επιστήμης και των τεχνών, και πολυπληθές κοινό.

Η εκδήλωση εστίασε στις τρεις διαστάσεις του «φωτός» και την σημασία τους στη ζωή του ανθρώπου, με κεντρικούς εισηγητές τους καταξιωμένους καθηγητές Ιωάννη Μανέτα, Τμ. Βιολογίας, Παν. Πατρών: «Φωτοσύνθεση: η ιστορία ενός παγκόσμιου εξελικτικού αγαθού», Ιάκωβο Ποταμιάνο, Τμ. Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: «Φως και Τέχνη», και Μιχαήλ Ζέρβα, Optoelectronics Research Centre, University of Southampton, UK: «Φωτονική: η επανάσταση συνεχίζεται».
Σε μια δράση συμβολισμού του «φωτός της γνώσης» και των επιτευγμάτων του ανθρώπου, πράσινες δέσμες λέιζερ από το Πανεπιστήμιο Πατρών χάραξαν τον ουρανό του Ρίου, εστίασαν στους πυλώνες και φωταγώγησαν την Γέφυρα «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ».
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ερευνητικές ομάδες του Δικτύου Νανο-Φωτονικής: «Φωτονικών Υλικών, Δομών & Εφαρμογών» – Τμήμα Επιστήμης των Υλικών (υπεύθυνος Καθ. Ν. Βάινος) και «Lasers, Μη-Γραμμικής και Κβαντικής Οπτικής» – Τμήμα Φυσικής (υπεύθυνος Καθ. Σ. Κουρής), υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, με την υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ, και την ευγενική χορηγία των ΤΙΤΑΝ ΑΕ, INTERLAB, OPTRONICS Technologies, και VECTOR Technologies.http://patratora.gr/archives/151996

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!