«Χαίρεται, πλανήτης Γη εκεί;». Αστροναύτης καλεί λάθος νούμερο και ζητεί συγνώμη


 TIM PEAKE
«Χαίρεται, πλανήτης Γη εκεί;». Αστροναύτης καλεί λάθος νούμερο και ζητεί συγνώμη
Του έλειψε η οικογένειά του, άλλωστε έφυγε για το διάστημα μόλις δέκα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και θέλησε να τους ακούσει. Ευτυχώς η τεχνολογία το επιτρέπει.
Έτσι ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake, μέλος του πληρώματος της κύριας αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) κάλεσε το νούμερο και μόλις η γυναίκεια φωνή απάντησε αυτός της είπε: «Γεια σας, πλανήτης Γη εκεί;». Φυσικά η γυναίκα στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν τον πήρε σοβαρά.

Ο Tim Peake, πατέρας δύο παιδιών, από το Τσιτσέστερ στο Δυτικό Σάσεξ (Chichester, West Sussex), αισθάνθηκε άσχημα διότι εκτίμησε πως η κυρία στην οποία τηλεφώνησε κατά λάθος θα πίστεψε πως της κάνουν φάρσα και γι'αυτό θέλησε να επανορθώσει.
Ο αστροναύτης με ανάρτηση του στο twitter σύντομα εξιστορεί τι συνέβη και ζητεί συγγνώμη διαβεβαιώνοντας πως η κλήση δεν ήταν φάρσα.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την κυρία. Απλά κάλεσα κατά λάθος λέγοντας «Γεια σας, πλανήτης Γη εκεί; » - Δεν είναι φάρσα ... απλά λάθος νούμερο!».
Ο κ. Peake θα μείνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για έξι μήνες. Στις αρχές της εβδομάδας βοήθησε δύο μέλη του πληρώματος να πραγματοποιήσουν μια διαστημική βόλτα. Συγκεκριμένα οι Αμερικανοί Tim Kopra και Scott Kelly από τη NASA βγήκαν έξω από το Διαστημικό Σταθμό για να επισκευάσουν ένα χαλασμένο εξάρτημα.
Σημειώνεται ότι ο 43χρονος Tim Peake, εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσίας, είναι πρώην ταγματάρχης του βρετανικού στρατού και ο πρώτος Βρετανός που εντάσσεται στο δυναμικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Η πρώτη Βρετανή πολίτης, όπως μεταδίδει το BBC, που ταξίδεψε στο διάστημα ήταν το 1991 και επρόκειτο για την Helen Sharman. Τότε είχε επισκεφθεί το ρωσικό διαστημικό σταθμό Mir. Έκτοτε ταξίδεψαν και άλλοι Βρετανοί στο διάστημα είτε στο πλαίσιο ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή λαμβάνοντας την αμερικανική υπηκοότητα.                                                                                         http://www.huffingtonpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!