Αύριο η τελευταία συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για το 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθετε σε συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον κ. 'Άιντα. Φωτογραφία αρχείου. Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθετε σε συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον κ. 'Άιντα. Φωτογραφία αρχείου. Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Την τελευταία τους συνάντηση για το 2015 πραγματοποιούν την Κυριακή οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Στις 09.30, οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν μια κοινή επίσκεψη στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους. Στις 10 θα ακολουθήσει η συνάντηση των ηγετών.
Στη συνάντησή τους στις 25 Νοεμβρίου, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ανακοίνωσαν ότι έχουν τώρα περισσότερες ελπίδες και μεγαλύτερη πεποίθηση ότι τα ζητήματα που εκκρεμούν στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό μπορούν να επιλυθούν στο εγγύς μέλλον.
Σε κοινή δήλωση των δύο ηγετών, την οποία ανέγνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, οι ηγέτες επαναλαμβάνουν τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά τους για τη διαδικασία, για συζήτηση όλων των θεμάτων κατά διασταυρούμενο τρόπο, και για εξεύρεση μιας συνολικής διευθέτησης το συντομότερο δυνατόν.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν εγκαταλείπει την ελπίδα για την προοπτική ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται στις συνομιλίες για το Κυπριακό αρκεί να υπάρχει και από τις δύο πλευρές η ίδια καλή διάθεση.
“Να πω ότι μέχρι στιγμής σε πολλά θέματα υπάρχει σύμπτωση ή υπάρχει τουλάχιστον η διάθεση για σύμπτωση, υπάρχουν όμως και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Θέλω να ελπίζω ότι θα τις ξεπεράσουμε μέσα από την αλληλοκατανόηση των ανησυχιών της κάθε μιας των δύο κοινοτήτων”.
ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος,http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!