Οι Ρώσοι στέλνουν κι άλλα όπλα στις Κουρίλες…

Οι Κουρίλες νήσοι αποτελούν ένα σοβαρό «αγκάθι» στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ιαπωνία, το οποίο συχνά-πυκνά οδηγεί σε αύξηση της έντασης στις διμερείς σχέσεις.
Θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση που έλαβε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, να διατάξει τον αρχηγό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων την αποστολή ενίσχυσης των στρατιωτικών μέσων στις νήσους θα είναι μια απόφαση η οποία δεν θα γίνει θετικά δεκτή στην Ιαπωνία.
Συγκεκριμένα, θα σταλούν αντιαεροπορικά εγγύς βεληνεκούς TOR-M2, επιθετικά ελικόπτερα τύπου Mi-28N και παράκτιες συστοιχίες πυραύλων, ενώ θα αναβαθμιστούν τα συστήματα επικοινωνίας.
Εν κατακλείδι, θα κατασκευαστούν δύο στρατόπεδα στις νήσους. Άρματα μάχης δεν θα αποσταλούν αφού η περιορισμένη έκταση δεν επιτρέπει τη χρήση τους που απαιτεί τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών. Σύμφωνα με τον Ρώσο αρχηγό, στρατηγό Μακάροβ, η υλοποίηση των ανωτέρω θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2015.                                                 http://www.defence-point.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!