Επιτέλους “ΟΚ” από Eurogroup για την εκταμίευση της έκτης δόσης

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Eurogroup έδωσε επιτέλους, μετά από καθυστέρηση 3 μηνών, το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δις ευρώ, αν και πολύ σύντομα το ενδιαφέρον θα στραφεί στην εκταμίευση της επόμενης, 9ης δόσης.
Συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει: «Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή της έκτης δόσης προς την Ελλάδα».
«Η ευρωζώνη θα 'ξεκλειδώσει' τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που αφορούν την ελληνική βοήθεια που είχε μπλοκαριστεί, περιμένοντας την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε», είχε δηλώσει νωρίτερα και η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε ερώτηση δημοσιογράφων αν οι υπουργοί της ευρωζώνης θα δώσουν το «πράσινο» φως στις Βρυξέλλες για την 6η δόση, η κ. Φέκτερ απάντησε «ναι».
 
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει από την Ιταλία να προχωρήσει πιο γρήγορα σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις ώστε να εξασφαλιστεί η αντιμετώπιση του θέματος του ελλείμματος και να τονωθεί η ανάπτυξη, όπως επισημαίνεται σε έκθεση που επέδωσε η Κομισιόν στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
 
«Είναι απαραίτητο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης του δημοσίου ελλείμματος και επίσης για να τονωθεί εκ νέου η ανάπτυξη», σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η οποία συντάχθηκε έπειτα από επιθεώρηση των Βρυξελλών στη χώρα.
 
Τέλος, θυμίζουμε ότι χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που στηρίζει το νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς και για το αν θα εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης. Επίσης, παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και ο Όλι Ρεν.
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!