Η ΝΔ θέτει θέμα επίσπευσης των εκλογών



Την προηγούμενη εβδομάδα, και σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους δανειστές της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για εφαρμογή της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και... την ίδια στιγμή τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει την τροποποίηση των όρων που βαθαίνουν την ύφεση, το θέμα που κυριάρχησε στο πολιτικό παρασκήνιο ήταν η… προδιάθεση για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.

Δηλαδή, για την ανατροπή του πλαισίου συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, με την αιτιολογία της καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση της 6ηςδόσης, αλλά και την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ.



Απέναντι σε αυτή την παραφιλολογία, η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε μια ξεκάθαρη θέση: Θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή παράταση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, σε κάθε περίπτωση όμως όχι… και πάρα πολύ. Διαφορετικά, όπως υποστηρίζουν στη Συγγρού, θα υπήρχε μια επί της ουσίας ανατροπή της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, και θα διαιωνιζόταν η παραμονή στην εξουσία μιας κυβέρνησης χωρίς λαϊκή εντολή και κοινωνική νομιμοποίηση, καθώς δεν προήλθε από εκλογές.

Σήμερα, με συνέντευξή του στη «Real News», ο Γιάννης Μιχελάκης ξεκαθαρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί την ανατροπή της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, που οδήγησε στη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Επισημαίνει ότι οφείλουν όλοι να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Προσθέτει μάλιστα ότι, επειδή «ζητούμενα θα προκύπτουν διαρκώς, αυτό δεν μπορεί να οδηγεί σε σκέψης αναβολής, αλλά επίσπευσης των εκλογών».

Η τοποθέτηση Μιχελάκη φέρνει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ, που κατά κύριο λόγο, και δια των κορυφαίων στελεχών του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, επιθυμεί την παράταση του βίου αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πολιτική ανάκαμψη.



http://www.statesmen.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!