Τουρκική πρόταση – επικοινωνιακό τρικ για την Κύπρο!

Με μια θεαματική κίνηση η Τουρκία επιχειρεί να βγάλει τα κατεχόμενα από την απομόνωση και να δώσει νέα δυναμική σε λύση του Κυπριακού τύπου «Σχέδιο Ανάν». Την χειρονομία μάλιστα την «πουλάει» επικοινωνιακά ως «συμμόρφωση» στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Η Τουρκία λοιπόν, «προσφέρει» στην Κύπρο το άνοιγμα λιμανιών, των αεροδρομίων και του εναέριου χώρου σε μια προσπάθεια να ακολουθηθεί το πρότυπο των σχέσεων της Κίνας με την Ταϊβάν, οι οποίες έχουν βελτιωθεί θεαματικά με αυτά τα βήματα τα τελευταία χρόνια.

Ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγκίς, δήλωσε ότι με τον τρόπο αυτό η χώρα του δεν ζητά την αναγνώριση των κατεχομένων, απλά προτείνει μια «διπλωματική διευθέτηση» με σκοπό να προωθηθούν οι συνομιλίες για την επανένωση της νήσου, μια διευθέτηση η οποία θα στηριχτεί στην άνθηση του διμερούς εμπορίου.
Μπορεί η Τουρκία να μη ζητά αναγνώριση διακηρυκτικά, ωστόσο, θα προβεί σε όλες αυτές τις κινήσεις αφού πρώτα ένα αεροσκάφος κάποιας μεγάλης δυτικής αεροπορικής εταιρίας (British Airways, Air France, KLM, Lufthansa) προσγειωθεί στο παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα!
Είναι προφανές ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά όλες τις πτυχές της υπόθεσης προτού δώσουν απάντηση… Defencepoint.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μυστικά της διαδρομής εξαγωγής του κουρδικού πετρελαίου και οι αντιδράσεις

ΑΒΔΗΡΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ... σκαντζόχοιρο