Τραμπ: «Μπερδεμένη» η κατάσταση με την Τουρκία και τους S-400

Τραμπ: «Μπερδεμένη» η κατάσταση με την Τουρκία και τους S-400
Αποτελεί πρόβλημα η υπόθεση των S-400, σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν οι ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Ευθύνες στην κυβέρνηση Ομπάμα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε μία «μπερδεμένη» κατάσταση σχετικά με το πώς θα απαντήσουν στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά των S-400, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Κοιτάζουμε διάφορες λύσεις. Είναι πρόβλημα, δεν υπάρχει ερώτημα επ’ αυτού», σχολίασε αναφερόμενος στην υπόθεση των S-400, λίγο πριν συναντηθεί με τον Τ. Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Οσάκα.
«Έχουμε μία μπερδεμένη κατάσταση διότι δεν επετράπη στον πρόεδρο η αγορά των πυραύλων Πάτριοτ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στους όρους που είχε θέσει η κυβέρνηση Ομπάμα για να προχωρήσει στην προμήθεια των πυραύλων στην Τουρκία. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να δείξει τη στήριξή του στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας ενώπιόν του πως  «δεν τον άφησαν να αγοράσει τον πύραυλο που ήθελε, τον Πάτριοτ. Είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Είναι κάποιος με τον οποίο έχω φιλικές σχέσεις. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι δίκαια στους ανθρώπους. Δεν νομίζω πως του έχουν συμπεριφερθεί δίκαια» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά και στη διάρκειά της ο Αμερικανός πρόεδρος «εξέφρασε ανησυχία για τη συμφωνία για τους S-400 και ενθάρρυνε την Τουρκία να εργαστεί με τις ΗΠΑ στην αμυντική συνεργασία με τρόπο που θα ενδυναμώνει το ΝΑΤΟ»

Ερντογάν: Δεν θα υπάρξει υποχώρηση

Ο Τούρκος πρόεδροςδήλωσε από την πλευρά του ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά τη συμφωνία για την απόκτηση του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400, προσθέτοντας ότι "τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης", η οποία αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Σε δηλώσεις που έκανε πριν από τις συνομιλίες που αναμένεται να έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί ο πρώτος αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό του Άκουγιου ως το 2023.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!