Τουρκία: Βαριές ποινές επειδή αποκάλυψαν τα όπλα της ΜΙΤ για το ISIS στη Συρία


Σε βαριές ποινές καταδικάστηκαν από το Ανώτατο Τουρκικό Δικαστήριο οι κρατικοί αξιωματούχοι που είχαν εμπλακεί στην αποκάλυψη του φορτίου πυρομαχικών που προωθείτο από την Τουρκία στους ισλαμιστές τζιχαντιστές στην Συρία.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα το ανώτατο δικαστήριο τιμώρησε τον πρώην Αρχιεισαγγελέα Αδάνων Σουλεϊμάν Μπαγρινιάκ σε 22,5 έτη φυλάκισης, τον πρώην Περιφερειακό Διοικητή Αδάνων Ταξίαρχο Χαμζά Τζελέπογλου σε 20 έτη φυλάκισης, τον πρώην Αναπληρωτή Αρχιεισαγελέα Αδάνων Αχμέτ Καρατζά σε 18 έτη και 8 μήνες φυλάκισης και τον πρώην Εισαγγελέα Ειδικής Δικαιοδοσίας Αδάνων Αζίζ Τακτσί σε 26 έτη φυλάκισης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο κατέληξε το συμπέρασμα πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του σταματήματος των φορτηγών της ΜΙΤ σε Άδανα και Χατάι, λειτούργησαν με εντολή από την οργάνωση.
Κρίθηκε πως οι κατηγορούμενοι διέπραξαν το αδίκημα της προμήθειας και κοινοποίησης κρατικών απορρήτων. Για την ιστορία οι καταδικασθέντες είχαν εμπλακεί στην αποκάλυψη του φορτίου πυρομαχικών που προοριζόταν για το Ισλαμικό κράτος.
Πιο συγκεκριμένα μετά από ανώνυμη καταγγελία οι Τουρκικές Αρχές είχαν σταματήσει κοντά στα σύνορα με τη Συρία φορτηγά της ΜΙΤ όπου βρήκαν πυρομαχικά τα οποία προορίζονταν για τους ισλαμιστές τζιχαντιστές στη Συρία. Αντί όμως να ασκηθεί δίωξη σε αυτούς που έκαναν την παράνομη πράξη δηλαδή την παράνομη μεταφορά πυρομαχικών στους ισλαμιστές στη Συρία, ασκήθηκε σε όλους όσους ενεπλάκησαν βάσει της θέσης τους!
Δηλαδή σε εισαγγελείς, αστυνομικούς, κ.α. Σύμφωνα με την λογική της τουρκικής δικαιοσύνης όλοι αυτοί από κοινού και εσκεμμένα ενήργησαν βάσει των οδηγιών από την “τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν”…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!