Το Netflix θα παρουσιάσει την τουρκική εισβολή στη Κύπρο- Δεν άρεσε του Ερσίν Τατάρ και βγάζει τη χολή του


Σεπτέμβριος 2, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ,  αντέδρασε στη σειρά του Netflix που όπως υποστηρίζει παραμόρφωσε την «ειρηνευτική επιχείρηση» του τουρκικού στρατού στην Κύπρο το 1974,  ακολουθώντας την ελληνική εκδοχή, όπως δημοσιεύει η Hurriyet.

Η σειρά, της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, θα μεταδοθεί  στο Netflix από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η αντίδραση του προέδρου της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι με τη φράση «είναι σκληρή διαστρέβλωση που παραμόρφωσε την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο και συκοφάντησε τους Τούρκους στρατιώτες», οι οποίοι παρουσιάζονται σε βίντεο σε αποτρόπαιες πράξεις κατά των Ελληνοκυπρίων.

Ο Ερσίν Τατάρ κατά τη συμμετοχή του στην εκπομπή του CNN TÜRK, δήλωσε: «Οι αντιδράσεις είναι πολύ μεγάλες, βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την τουρκική Κύπρο (Κατεχόμενα)  όσο και από τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτό με ικανοποίησε. «Δεν ταιριάζει στο Netflix να είναι εργαλείο σε μια τέτοια πολιτική εκδήλωση με μονόπλευρη προοπτική», είπε και συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Το Κυπριακό δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η «ειρηνευτική επιχείρηση»[στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας] της Κύπρου του 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενοκτονία. Όπως είπε ο Ετζεβίτ, «φέρνουμε την ειρήνη στην Κύπρο με την παρέμβασή μας». Αυτή η ειρήνη είναι για τους Τούρκους και τους Έλληνες και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η αιματοχυσία στην Κύπρο σταμάτησε με την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 και η ειρήνη συνεχίζεται σε αυτή τη δύσκολη περιοχή για 50 χρόνια.

Πριν από το 1974, οι Τουρκοκύπριοι πέρασαν από διάφορες σφαγές εδώ, θάφτηκαν ζωντανοί σε τάφους και όλος ο κόσμος παρακολουθούσε τι συνέβη στην Κύπρο, παρόμοια με αυτό που συμβαίνει στη Γάζα σήμερα. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι στρατιώτες του ΟΗΕ δεν ενεπλάκησαν στο θέμα και ότι Τουρκοκύπριοι σφαγιάστηκαν, όπως ισχυρίστηκε.

Ο Τατάρ δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει η απαραίτητη αντίδραση κατά του Netflix και τόνισε: «Φυσικά, οι κυβερνώντες όλης της Ελλάδας και της Κύπρου εγκαθίστανται σε θέσεις-κλειδιά. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ολόκληρη την ΕΕ εναντίον μας. Όπως οι Εβραίοι διαδίδουν την προπαγάνδα τους στα γεγονότα της Γάζας υπάρχει η Ελλάδα και ελληνικό χέρι σε αυτά. «Θα προβούμε στις απαραίτητες αντιδράσεις», κατέληξε.

echedoros.blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»