Οι γυναίκες της Ράκα σε πορεία διαμαρτυρίας για τις τουρκικές επιθέσεις


Οκτώβριος 2, 2022. Ελλάδα.

 

Εκατοντάδες γυναίκες από τη Ράκα, βγήκαν στους δρόμους για να καταδικάσουν τις επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, ζήτησαν την ποινική δίωξη των Τούρκων κρατικών αξιωματούχων που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.

Η πορεία διαμαρτυρίας έγινε χθες, Σάββατο, μπροστά από το νοσοκομείο της Ράκα μέχρι τον κόμβο Αλ Νεΐμ, για να καταδικάσουν τις επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Γυναικείας Κοινότητας Zenubia Sewsen El Hesen διάβασε το δελτίο τύπου στη διασταύρωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, το τουρκικό κράτος εισβολής έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά του λαού της Συρίας και της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Η δήλωση, η οποία αναφέρει ότι το τουρκικό κράτος εισβολής προσπαθεί να σπάσει τη βούληση του λαού και των γυναικών με αυτές τις επιθέσεις, ανέφερε: «Το τουρκικό κράτος εισβολής σκότωσε πρόσφατα τους Συμπροέδρους του Τμήματος Δικαιοσύνης Zeyneb Mihemed και Yılmaz Şero. Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις».

Στην ανακοίνωση, ενώ καταδικάστηκε η σιωπή της διεθνούς κοινότητας έναντι των εγκλημάτων που διέπραξε το τουρκικό κράτος εισβολής, αναφέρθηκε ότι στην περιοχή εγκαθιδρύεται ένα νέο σύστημα βασισμένο στην ελευθερία των γυναικών και ως εκ τούτου αποτελούν στόχο της τρομοκρατίας.

Υπογράμμισαν ότι ο κύριος σκοπός των επιθέσεων ήταν να σπάσουν τη θέληση των γυναικών και να καταστρέψουν το έργο της Αυτόνομης Διοίκησης. Τόνισαν ότι οι εισβολείς προσπάθησαν να δημιουργήσουν σύγχυση στην περιοχή ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους για δημιουργία «ασφαλούς ζώνης».

Καταδίκασαν, επίσης, τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων, του Διεθνούς Συνασπισμού με επικεφαλής τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, έγινε έκκληση να σταματήσουν οι επιθέσεις και τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους εισβολής και να δικαστούν οι εγκληματίες.

Anf News

--

 https://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!