Ο Τραμπ επαινεί τις ενέργειες του Πούτιν στη σύγκρουση στην Ουκρανία


Η αναγνώριση από τη Ρωσία των αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία έχει πυροδοτήσει τεράστιες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο,αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτηρίζει «έξυπνες» και «λαμπρές» τις ενέργειες του αρχηγού του Κρεμλίνου Πούτιν.

Σε ένα podcast με τον συντηρητικό συντονιστή Μπακ Σέξτον, ο 75χρονος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε ως «λαμπρή» την ανακοίνωση του Πούτιν ότι θα αναγνωρίσει τις αυτονομιστικές περιοχές στην ανατολική Ουκρανία και θα στείλει στρατιώτες στην περιοχή.

Ο Τραμπ τόνισε ότι είχε παρακολουθήσει την ομιλία του Πούτιν που αναγνώριζε τις αυτοαποκαλούμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ στην τηλεόραση την προηγούμενη μέρα: «Είπα, αυτό είναι φοβερό.Ο Πούτιν ανακηρύσσει ένα μεγάλο μέρος της Ουκρανίας ανεξάρτητο. Ω, αυτό είναι υπέροχο».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Πούτιν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες πρέπει να «διατηρούν την ειρήνη» στην ανατολική Ουκρανία, ο πρώην πρόεδρος είπε: «Είναι η ισχυρότερη ειρηνευτική δύναμη που έχω δει ποτέ. Υπήρχαν περισσότερα τανκς από όσα έχω δει ποτέ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια ειρηνευτική δύναμη στα νότια σύνορά τους, πρόσθεσε ο Τραμπ σε μια αναφορά για την άφιξη πολλών μεταναστών από την Κεντρική Αμερική στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο Τραμπ, τον οποίο οι επικριτές κατηγόρησαν ότι ήταν πολύ κοντά στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εξουσία, περιέγραψε επίσης τον Ρώσο πρόεδρο ως «πολύ έξυπνο» στο podcast. «Τον ξέρω πολύ καλά. Πολύ, πολύ καλά».

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι αν αυτός και όχι ο Τζο Μπάιντεν ήταν σήμερα πρόεδρος, η κρίση στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ. «Θα ήταν αδιανόητο». Ο Μπάιντεν «δεν έχει ιδέα», ισχυρίστηκε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»