Τουρκικός υποβρύχιος αποκλεισμός σε Αιγαίο-Κύπρο και ΝΟΤΑΜ πρόκληση για “αποστρατικοποιημένα” νησιά




Υποβρύχιος πόλεμος στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο από την Τουρκία, η οποία απαίτησε με θράσος να μην συμπεριληφθούν στον Παρμενίωνα, την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τρία ελληνικά νησιά: Σαμοθράκη, Ικαρία και Κάρπαθο!
Σε δημοσίευμά της η Real News , αποκαλύπτει το κρεσέντο προκλήσεων των Τούρκων που δεν έχουν δει το φως το δημοσιότητας και αποδεικνύουν ότι οι δημόσιες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και των υπουργών του συνοδεύονται από έργα…
Μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου η Άγκυρα προχώρησε σε μια σειρά άκρως προκλητικών και εχθρικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδας:
•Με έκδοση σημάτων SUBNOTE που εξέδωσε η τουρκική διοίκηση υποβρυχίων ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών υποβρυχίων της (SAKARYA,INONOU ,MART) από τις 14 ως τις 21 Οκτωβρίου σε περιοχές που εμπόδιζαν ελληνικό υποβρύχιο να προσεγγίσει σε κατάσταση κατάδυσης τα νησιά Χίος, Ψαρά ,Αντίψαρα και Λέσβο! 

•Με τα ίδια σήματα SUBNOTE αγνοεί προκλητικά ακόμη και την περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου.
•Τα δύο από τα τρία τουρκικά υποβρύχια το SAKARYA και το Inonou κινήθηκαν εν καταδύσει μεταξύ Τήλου και Χάλκης παραβιάζοντας την αβλαβή διέλευση η οποία επιβάλλει να πλέουν εν αναδύσει



•Η Τουρκία έστειλε ακόμη ένα υποβρύχιο το GURT σε θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου και της ανατολικής Μεσογείου με στόχο να εμποδίσει την προσέγγιση ελληνικού υποβρυχίου στη Μεγίστη , το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου! 
•Ένα ακόμη υποβρύχιο το PREVEZE βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή που εμπόδιζε την πορεία ελληνικού υποβρυχίου προς την Κύπρο.
Αποκλεισμός τριών νησιών από τον Παρμενίωνα!
Η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμη απίστευτη πρόκληση.Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε δέσμευσε περιοχή για αεροφωτογράφηση η οποία περιλαμβάνει περιοχές βορειοανατολικά της Σάμου,ανατολικά της Χίου και ανατολικά της Λέσβου.Επίσης περιλαμβάνει τις Οινούσσες και την Παναγιά. Με τις NOTAM A5519/18 και  A5553/18 η Τουρκία επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων και υποστηρίζει ότι τα νησιά Σαμοθράκη,Ικαρία και Κάρπαθος παράνομα εντάσσονταν στο σχεδιασμό της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2018!
Όλα αυτά αποτυπώνουν ένα πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο αλλά και στη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Κύπρου, το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα την Αθήνα. Οι εκτιμήσεις δεν είναι πιο αισιόδοξες από τις διαπιστώσεις που προκύπτουν από τις τουρκικές παράνομες ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων. Η ανησυχία για κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη. Μπορεί όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η Τουρκία έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της αλλά και στην Συρία, όπου φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί. Όμως όλα αυτά σε συνδυασμό και με την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα νευρικότητα που ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα την οδηγήσει. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!