Η Αίγυπτος κατέστρεψε τις περισσότερες σήραγγες στα σύνορα με την Γάζα


Αύγουστος 25, 2018. 07:00

Η εφημερίδα Αλ Χαγιάτ ανέφερε ότι οι ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν στη Χερσόνησο του Σινά έχουν αποδυναμωθεί τους τελευταίους μήνες, και σε αυτό εν μέρει προέρχεται από την καταστροφή των σηράγγων λαθρεμπορίου που συνδέουν τα δύο μέρη – Γάζα και Αίγυπτος- από την πόλη Ράφα.


Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι πριν από το 2011 υπήρχαν 1.200 ενεργές σήραγγες στα σύνορα της Ράφα, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούνταν για μεταφορά ανθρώπων, όπλων και πυρομαχικών.


Ο αριθμός των ενεργών σηράγγων αυξήθηκε αργότερα στις 2.500 και μερικές από αυτές είχαν ανοίγματα στην αιγυπτιακή πλευρά, συχνά μέσα σε σπίτια για να μην γίνονται ορατές.


Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από τις σήραγγες έχουν καταστραφεί, ορισμένες μάλιστα προχωρούσαν μέχρι και 2,5 χιλιόμετρα εντός του αιγυπτιακού εδάφους.


Στο πλαίσιο της καταστολής, οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου, δημιούργησαν μια ζώνη ασφαλείας πέντε χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, ώστε να γίνεται δυνατή η παρακολούθηση και η καταστροφή των νέων σηράγγων.


Στο πλαίσιο προστασίας προστατευτικής ζώνης ,η Αίγυπτος έχει κατεδαφίσει εκατοντάδες σπίτια και έδιωξε χιλιάδες κατοίκους, καθώς κατέστρεψε τις περισσότερες σήραγγες.


Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες χρησιμοποίησαν  τις σήραγγες για να φύγουν προς τη Γάζα μετά από επιθέσεις εναντίον του αιγυπτιακού στρατού, στη Χερσόνησο του Σινά.
Οι ακτιβιστές από τη Γάζα, πρόσθεσε, ενσωματώθηκαν στις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις στο Σινά και ορισμένοι από αυτούς ανέλαβαν ηγετικούς ρόλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!