«Μυστικά παζαρέματα» μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα


Αύγουστος 25, 2018. 17:21

Τα Τίρανα έχουν τον δικό τους ρόλο στην ιδέα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.



Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε γερμανική εφημερίδα, δήλωσε ότι στο ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με τους Αλβανούς, όλοι θα χάσουν κάτι.


«Όλοι θα χάσουμε κάτι σε μια συμφωνία με τους Αλβανούς»


«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και μετά θα δούμε ποιος κέρδισε και ποιος έχασε. Πρέπει, ωστόσο, να καταλάβουμε ότι μετά από μια πιθανή συμφωνία με τους Αλβανούς, όλοι θα χάσουν κάτι», ανέφερε ο Βούτσιτς στην ‘Bild’.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σύντομα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον Χασίμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πράγμα που σημαίνει ότι το παζάρι της ανταλλαγής κινείται από αυτούς τους ανθρώπους, ενώ ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι φαίνεται να απέχει.


Τα Τίρανα έχουν βασικό λόγο στην υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, παρότι η αλβανική εξωτερική πολιτική δεν επιδιώκει να εμπλακεί, αλλά δεν αμφισβητείται και ο ρόλος της.


Μόλις χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κοιλάδας του Πρέσεβο, ζητώντας από τη Σερβία περισσότερα δικαιώματα για την αλβανική μειονότητα στην Κοιλάδα.


Ο Βούτσιτς, σήμερα, ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει συμφωνία με τον Χασίμ Θάτσι και τον Έντι Ράμα για μια συνάντηση. Σε αυτήν, όπως λένε, θα γίνουν τα ‘μυστικά παζαρέματα’, σύμφωνα με την αλβανική ‘Σούρι’ που επικαλείται το πρακτορείο Τανγιούγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!