Ο Ιησούς ήταν βουδιστής και πέθανε στα 80 του - Σάλος για το ντοκιμαντέρ του BBC ( Jesus was a Buddhist Monk BBC Documentary)



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ του BBC για τη ζωή και τη δράση του Ιησού. Στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζεται πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε και πως πέρασε δεκαετίες ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μέχρι που κάποια στιγμή έφτασε στον ναό Roza Bal στο Σριναγκάρ του Κασμίρ, όπου και έμεινε μέχρι τον θάνατό Του.
Η έρευνα που παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ αναφέρει πως ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει βιβλική καταγραφή του τόπου που έζησε ο Ιησούς  από τα 13 ως τα 29 του χρόνια ήταν επειδή εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να δέχεται επιρροές από τον βουδισμό.
Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ αναφέρει πως ο Ιησούς πέρασε πολλά χρόνια διδάσκοντας σε πολλές απομακρυσμένες πόλεις, όπως η Jagannath, η Rajagriha και η Benares και τελικά κατέφυγε στα Ιμαλάια, όπου συνέχισε τις σπουδές του στον Βουδισμό.
Πολλοί συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανικού μελετητή με το όνομα Holger Kersten, έγραψαν για τον Ιησού και τη ζωή του, υποδεικνύοντας ότι είχε εγκατασταθεί στην περιοχή Σινδ, μία από τις επαρχίες του Πακιστάν. Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC δείχνει ότι ο Ιησούς διέφυγε τον θάνατο στο Αφγανιστάν, μαζί με αρκετούς Εβραίους.
Τοπικές ιστορίες που προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη θεωρία που υποδηλώνει ότι ο Ιησούς πέρασε κάποια χρόνια της ζωής του στην κοιλάδα του Κασμίρ και παρέμεινε εκεί μέχρι που πέθανε στην ηλικία των 80 ετών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!