Ισραήλ: Θρίλερ με τη Χεζμπολάχ και μια βρετανική αποκάλυψη!


Είναι πραγματικά φοβερό το πώς αυτή η γωνιά του πλανήτη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο δεν σε αφήνει ποτέ να… πλήξεις, τροφοδοτώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με καταπληκτικές ιστορίες, τέτοιες που θα μπορούσαν αν αποτελέσουν σενάριο για ταινία του Χόλιγουντ…
Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης (το NOW LEBANON) μεταδίδουν ότι μηχανικός τηλεπικοινωνιών, ονόματι Χουσεΐν Φαχς, μόλις 29 ετών, πέρασε από το νότιο Λίβανο στο Ισραήλ, έχοντας μαζί του πέντε εκατομμύρια δολάρια που αποτελούν μέρος της ιρανικής βοήθειας στη Χεζμπολάχ, αλλά και άκρως απόρρητους χάρτες και άλλα ντοκουμέντα! Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι «κάτι άκουσαν» ότι ο επικεφαλής διαχειριστής των οικονομικών της σιιτικής οργάνωσης εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα να έχει κινητοποιηθεί… το σύμπαν για τον εντοπισμό του, χωρίς να επιβεβαιώνει κανείς την είσοδό του στη χώρα.

Πρώτο θεμελιώδες ερώτημα που εγείρεται είναι πως είναι δυνατόν σε μια τόσο υψηλής ευθύνης πόστο να έχει τοποθετηθεί ένας 29χρονος, το αντικείμενο των σπουδών του οποίου δεν έχει μάλιστα σχέση με τα οικονομικά! Ο νεαρός φέρεται να είναι επικεφαλής του δικτύου επικοινωνιών. Τόσο πολύ συγκεντρωτική είναι η διοίκηση ώστε ένα πρόσωπο και μάλιστα τόσο μικρής ηλικίας να κατέχει δύο θέσεις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους; Μήπως η όλη υπόθεση που μεταδίδεται από το δίκτυο Al Arabiya θα πρέπει να ενταχθεί στον επικοινωνιακό πόλεμο εχθρών και φίλων του Άσαντ στη Συρία;

Δεύτερο θεμελιώδες ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν η οργάνωση που έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της αντικατασκοπείας τα τελευταία χρόνια να μην έχει λάβει μέτρα ασφαλείας διατάσσοντας τη δομή της κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αποφεύγεται η πρόσβαση σε άσχετους με το αντικείμενο ενός τομέα να έχουν πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα και στοιχεία.
Άλλο είναι ο 29χρονος κάτι να είδε, κάτι να άκουσε, κι άλλο το να μπορεί να αποδείξει προσκομίζοντας απόρρητα έγγραφα και χάρτες. Πηγές του ισραηλινού ιστοχώρου «debka» που επίσης ασχολήθηκε με το θέμα, αναφέρουν ότι ο νεαρός θα μπορούσε να έχει μαζί του έγγραφα ου να αποδεικνύουν την άκρως απόρρητη στρατιωτική δομή της οργάνωσης, καθώς επίσης και τοποθεσίες όπου αποθηκεύονται οι πύραυλοι με τους οποίους απειλεί το Ισραήλ, ή/και το που βρίσκονται οι ιρανικές δυνάμεις που φέρονται να μετέβησαν στον Λίβανο το τελευταίο διάστημα.
Επειδή η υπόθεση μοιάζει πολύ σκοτεινή, καλό θα ήταν να περιμένουμε μην εξάγουμε συμπεράσματα για το αν πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία μυστικών υπηρεσιών, ή απλά για την αυτομόληση ενός μέλους της Χεζμπολάχ που θα μπορούσε να είναι και σημαντικό στέλεχος.
Η αποκάλυψη του «Independent»
Σα να μην έφτανε αυτή η είδηση, έρχεται μια αποκάλυψη του βρετανικού «Independent» να ταράξει τα… προεκλογικά ύδατα στο Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου φέρεται ότι το 2010, λίγο πριν ξεκινήσει η εξέγερση στη Συρία, ήταν έτοιμος να συμφωνήσει με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ για την επιστροφή των Υψιπέδων του Γκολάν στη Δαμασκό με αντάλλαγμα ειρηνευτική συμφωνία, αλλά τον πρόλαβαν οι εξελίξεις!
Εκ πρώτη όψεως, εμάς τουλάχιστον δεν μας εκπλήσσει, αφού στην περίπτωση του Ισραήλ και παρά τη ρητορική… «γερακιών» που υιοθετούν οι δεξιοί, οι μεγάλες υποχωρήσεις και οι συμφωνίες έχουν κλειστεί κυρίως όταν αυτοί είναι στην κυβέρνηση, αφού έχουν αποδειχθεί πραγματιστές. Επίσης, είχαμε καταγράψει τις απόρρητες επαφές με ενδιάμεσο Αμερικανό επιχειρηματία που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Το αν έφτασαν τόσο πολύ κοντά σε συμφωνία, δεν το γνωρίζουμε.

Ο Νετανιάχου, δημοσίως, διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην επιστροφή του Γκολάν στη Συρία. Φέρεται μάλιστα να είχε προβεί σε πολύ σημαντικές παραχωρήσεις αποδεχόμενος την επιστροφή στα σύνορα του 1967 (πτο του Πολέμου των Έξι Ημερών).
Με αυτή την τελευταία παρατήρηση, εννοούμε ότι θα μπορούσε η αποκάλυψη να αποτελεί διαρροή με πολιτικά κίνητρα, με το πιο πιθανό να είναι να εκθέσει τον Νετανιάχου που καταγράφει υψηλότατη δημοτικότητα στα μάτια του δεξιού εκλογικού ακροατηρίου. Θα μπορούσε να αποτελεί και την εκδίκηση του υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ τον οποίο είχε κατηγορήσει το 2000 ότι είχε συμφωνήσει να επιστρέψει το Γκολάν στους Σύρους! Τελευταία μάλιστα οι σχέσεις των δυο πολιτικών είναι τεταμένες, με τον Μπάρακ να φαίνεται να επιθυμεί την ανάδειξη στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ του Μπάρα Ομπάμα και τον Νετανιάχου να υποστηρίζει τον Μιτ Ρόμνεϊ, κάτι που έμπλεκε και τις αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν για το Ιράν…http://www.defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!