ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Oι ανα τον κόσμο ΦασιστοΙμάμηδες απαιτούν διεθνή λογοκρισία των σχολίων για το Ισλάμ


Να γίνει ποινικό αδίκημα σε όλο τον κόσμο η προσβολή των συμβόλων των μουσουλμάνων ζητούν θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ από τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ

Ο ιμάμης του τεμένους αλ Άζχαρ, του κορυφαίου θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ, Άχμεντ αλ Τάγιεμπ ζήτησε  να υιοθετηθεί «μια διεθνής απόφαση» που θα απαγορεύει κάθε προσβολή του Ισλάμ, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν εξαιτίας μιας ταινίας που γυρίστηκε στις ΗΠΑ και θεωρήθηκε προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο αλ Τάγιεμπ υπογράμμισε «την αναγκαιότητα μιας διεθνούς απόφασης (που θα απαγορεύει) την προσβολή των συμβόλων της μουσουλμανικής θρησκείας», σε ανακοίνωσή του που απηύθηνε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και η οποία μεταδόθηκε από το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο MENA.

Ο σουνίτης ιερωμένος πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση θα πρέπει να «ποινικοποιεί την προσβολή των μουσουλμανικών συμβόλων και των συμβόλων άλλων θρησκειών».

Ο αλ Τάγιεμπ εκτίμησε ότι ο ΟΗΕ έχει ευθύνη «να προστατεύσει την παγκόσμια ειρήνη από οποιαδήποτε απειλή ή επίθεση», ώστε «να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια επικίνδυνα επεισόδια».
Αντίστοιχο αίτημα και από τους Σαουδάραβες
Λίγο νωρίτερα, ο πανίσχυρος μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ αλ Σεΐχ, καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις εναντίον ξένων πρεσβειών και διπλωματών και τις χαρακτήρισε αντι-ισλαμικές, ύστερα από τις αιματηρές διαδηλώσεις κατά της αμερικανικής ταινίας που θεωρείται ότι χλευάζει τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο μεγάλος μουφτής κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να ποινικοποιήσουν τις προσβολές κατά των προφητών και καταδίκασε την ταινία η οποία προκάλεσε την οργή του αραβικού κόσμου και αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις ανά την Μέση Ανατολή.

"Απαγορεύεται να τιμωρείς τους αθώους για τα φρικτά εγκλήματα των ενόχων ή να επιτίθεσαι σε εκείνους που τους έχει δοθεί προστασία της ζωής και της περιουσίας τους ή να εκθέτεις δημόσια κτίρια στη φωτιά ή την καταστροφή", είπε σε ομιλία του που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Περιγράφοντας την εν λόγω αμερικανική ταινία ως "άθλια" και "εγκληματική", ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις με στόχο αθώους και διπλωμάτες "διαστρεβλώνουν την ισλαμική θρησκεία και δεν είναι αποδεκτές από τον Θεό".

Ευκαιρία προβολής για ακροδεξιά στοιχεία 
Μια γερμανική ακροδεξιά οργάνωση θέλει να προβάλει στο Βερολίνο ολόκληρη την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή.

«Για εμάς είναι θέμα τέχνης και ελευθερίας του λόγου», εξηγεί ο Μάνφρεντ Ρους, στέλεχος της ομάδας Pro Deutschland (υπέρ της Γερμανίας), όπως αναφέρει το περιοδικό.

Η Pro Deutschland είναι μια μικρή ομάδα που συνηθίζει να πραγματοποιεί προκλητικές διαδηλώσεις. Τον Αύγουστο μέλη της συγκεντρώθηκαν μπροστά από τρία τεμένη στο Βερολίνο και ανήρτησαν καρικατούρες του προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με το Σπίγκελ, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ επέκρινε τα σχέδια της ομάδας. «Τέτοιες ομάδες και οργανώσεις θέλουν μόνο να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας και ρίχνουν λάδι στη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!