Αλβανία: Ο Μητσοτάκης συνέδεσε τη σύλληψη του Μπελέρη με τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας – στο Βίλνιους

Ιούλιος 11, 2023. Ελλάδα.

Το θέμα του Φρέντη Μπελέρη έθεσε επειγόντως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα  στην κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα, στα εγκαίνια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε την ανάγκη άμεσης λύσης του ζητήματος, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου στην Αλβανία.

Τελικά, το ζήτημα του κράτους δικαίου στην Αλβανία είναι ένα από τα κριτήρια για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Πρόσφατα, με παρέμβαση του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- ΕΛΚ, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία του για τη σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου του δήμου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, την παραμονή των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία και τη συνέχιση της κράτησής του, η οποία παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας και τον εμποδίζει από την ανάληψη των καθηκόντων του ως εκλεγμένου δημάρχου».

Μάλιστα, η κράτησή του «σχετίζεται απολύτως με τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, το περιουσιακό ζήτημα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στον δήμο Χειμάρρας και τις κατηγορίες για παράνομη απαλλοτρίωση από τις αλβανικές αρχές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερες από 50 ημέρες, όπου κατήγγειλε την κυβέρνηση Ράμα για «βασιλεία τρόμου» και επιχειρεί να κρύψει τα στοιχεία που δείχνουν την κατάσχεση των περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, σύμφωνα με την Gazeta Shqiptare.

The Hellenic Information Team

https://echedoros.blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»