Ισχυρό μήνυμα ενότητας και εκλογικής νίκης έστειλαν Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής από το Ζάππειο

Μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και νίκης για τις επικείμενες εκλογές εξέπεμψαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο Μέγαρο, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της μέρας της Ευρώπης.

Η παρουσία και των τριών λίγες μέρες πριν από την κάλπη αποτελεί μια έντονα συμβολική κίνηση ενότητας για την παράταξη.

Και χωροταξικά οι συμβολισμοί ήταν ισχυροί. Καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλαισιώθηκε από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.  

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα της Ευρώπης είναι πλέον στο επίκεντρο των λύσεων και όχι των προβλημάτων

"Να μην κινδυνεύσουν όσα κατακτήσαμε, ούτε να εκχωρήσουμε σε άλλους ένα μέλλον που με τόσο κόπο οικοδομήσαμε...", ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για την ημέρα της Ευρώπης.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η χώρα την τετραετία 2019-2023, αναδεικνύοντας, παράλληλα, την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης...

"Η Ελλάδα της Ευρώπης είναι πλέον στο επίκεντρο των λύσεων και όχι των προβλημάτων... Έτοιμη να συμβάλει να τις δικές της πρότασης σε τρεις μεγάλες προκλήσεις.. Τη γεωπολιτική Ευρώπη, το νέο σύμφωνο σταθερότητας και την αναδιαμόρφωση του ταμείου ανάκαμψης ως μόνη μου πυροδοτεί ανάκαμψης και κοινωνικής συνοχής", τόνισε ο πρωθυπουργός. 

"Το μήνυμά της 21ης Μαΐου θα είναι καθοριστικό και θα είναι τόσο ισχυρό που θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες. Γιατί όλοι οι Ευρωπαίοι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά… Να ξαναφέρουμε την ειρήνη στην ήπειρό μας, να κλείσουμε το δρόμο σε κάθε αναθεωρητισμό, να φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα και ταυτόχρονα να αντιπαρατάξουμε σύγχρονες απαντήσεις σε σύγχρονες προκλήσεις...", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εστιάζοντας στην οικονομία κράτησε στην πρώτη γραμμή το μεγάλο στοίχημα της επενδυτικής βαθμίδας. 

"Η Ελλάδα έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των εταίρων με ρεκόρ μείωσης του χρέους και της ανεργίας και μισό σκαλί πριν την επενδυτική βαθμίδα… Με σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει πράξη εντός του 2023...", σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

"Υψώνονται ξανά μπροστά μας παλιά φαντάσματα που ενώ έχουν καταδικαστεί στην κάλπη μπορεί να αναζητούν την εξουσία μέσα από την παγίδα της απλής αναλογικής και επιδιώκοντας νέες περιπέτειες… Να μην κινδυνεύσουν όσα κατακτήσαμε, ούτε να εκχωρήσουμε σε άλλους ένα μέλλον που με τόσο κόπο οικοδομήσαμε...", ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κ. Καραμανλής: Μόνο η Ν.Δ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα - Ηχηρά μηνύματα για ελληνοτουρκικά

Μήνυμα συσπείρωσης ενόψει της κάλπης της 21ης Μαίου έστειλε ο πρωην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για την ημέρα της Ευρώπης, με εμφατικές αναφορές παράλληλα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

"Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα.  Δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, ατέρμονα  κομματικά παζάρια. Την επόμενη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση  βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας.  Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να  εγγυηθεί. Όπως το κάνει επί μισό σχεδόν αιώνα. 

Με τη στήριξη όλων μας η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα επιτύχει μια ακόμα εκλογική νίκη στις επικείμενες εκλογές", ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. 

Καραμανλής - Ζάππειο 09.05.2023

Πίστωσε δε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως εχει επιδείξει σοβαρό έργο: 

"Η βελτίωση στους  οικονομικούς δείκτες, οι επενδύσεις, η φορολογική μεταρρύθμιση, η  ουσιαστική προώθηση του ψηφιακού κράτους, η διαχείριση του μεταναστευτικού, η αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων είναι χειροπιαστά παραδείγματα". Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής είπε: 

"Η επόμενη κυβέρνηση, κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερα στους  ευαίσθητους τομείς της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ασφάλειας των  πολιτών και της απονομής της δικαιοσύνης". 

Ελληνοτουρκικά και αυταπάτες

Πάγιες είναι οι θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά, όπως τις διατύπωσε και απόψε από το Ζάππειο Μέγαρο: 

"Η Τουρκία εγείρει μονομερείς διεκδικήσεις και  μάλιστα ανεξάρτητα από εκλογικά αποτελέσματα, κυβερνήσεις και πρόσωπα.  Επιδιώκει ηγεμονικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και η Ελλάδα είναι το βασικό εμπόδιο για την πραγμάτωση αυτών των επιδιώξεων. Το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας" δεν επιτρέπει καμιά αμφιβολία περί αυτού. Περιστασιακές αυξομειώσεις της έντασης δεν μεταβάλλουν την πραγματικότητα. Οι πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου περί αδιευκρίνιστου καθεστώτος νησιών  του Αιγαίου, εν μέσω μάλιστα συγκυριακής ύφεσης, δεν επιτρέπουν αυταπάτες", ανέφερε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας: 

" Διότι είναι αυταπάτη να νομίζει κανείς ότι τυχόν υποχωρήσεις από πάγιες εθνικές θέσεις θα λύσουν το πρόβλημα. Ή ακόμα χειρότερα ότι μια λύση – πακέτο, όλων των διεκδικήσεων δηλαδή που αυθαιρέτως και μονομερώς προβάλλει η Τουρκία, συνιστά ρεαλιστική προσέγγιση. Η Ελλάδα παγίως είναι έτοιμη να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Όλα τα άλλα θέματα που  εγείρει η Τουρκία είναι λυμένα και διευθετημένα από το Διεθνές Δίκαιο και τις  διεθνείς Συνθήκες. Πολύ ορθώς πράξατε κ. Πρωθυπουργέ που πολύ πρόσφατα  το τονίσατε και πάλι".  

Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην αναδιάταξη του ευρωπαϊκού ενεργειακού χάρτη

Τον κομβικό ρόλο της Ελλάδος ως γεωστρατηγικό προπύργιο της Δύσης και όχι ως ο αδύναμος κρίκος της με ισχυρή παρουσία και όχι ως χώρα παρίας περιέγραψε στην παρέμβαση του στην εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην αναδιάταξη του ευρωπαϊκού ενεργειακού χάρτη ενώ έκανε ειδική μνεία στα κυριαρχικά δικαιώματά μας σε ό,τι αφορά την αποκλειστική οικονομική ζώνη που όπως είπε χαρακτηριστικά δεν θα τα μοιράσουμε με την Τουρκία. 

Σαμαράς - Ζάππειο 09.05.2023

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε πως η Τουρκία εδώ και 50 χρόνια έχει εισβάλλει στην Κύπρο και εξακολουθεί να κατέχει παράνομα έδαφός της. "Πίσω δε γυρίζουμε με τίποτα μετά την 21η Μαΐου θα πάμε μόνο μπροστά" επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και προεξόφλησε ότι η Ελλάδα χάρις στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης των τελευταίων τεσσάρων ετών, της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πάρει, επί τέλους, και την επενδυτική βαθμίδα.

https://www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»