Η Ισπανία συνορεύει με την ΑΦΡΙΚΗ;

Εικόνα από mapchart
Το ξέρατε στη βόρεια ακτή της Αφρικής, υπάρχει η αυτόνομη πόλη #Θέουτα της Ισπανίας και στις βορειοανατολικές ακτές του Μαρόκο βρίσκεται η επίσης αυτόνομη ισπανική πόλη της #Μελίγια;;;;
🤯 Και τα δύο αυτά εδάφη ανήκουν στην Ισπανία, και συνορεύουν με το Μαρόκο - επομένως αποτελούν χερσαίο σύνορο μεταξύ ενός ευρωπαϊκού κράτους και ενός αφρικανικού κράτους!
🇪🇸 Η Ισπανία είναι μια μεγάλη χώρα με φουλ περίπλοκη ιστορία που έχει οδηγήσει στη σημερινή της μορφή : είναι χωρισμένη σε 17 "Αυτόνομες Κοινότητες" (+ δύο αυτόνομες πόλεις)!
⚔️ Τον 15ο αιώνα, οι 🇵🇹 Πορτογάλοι είχαν κατακτήσει διάφορες περιοχές της Βόρειας Αφρικής, γιατί τους ήταν χρήσιμες για εμπόριο και για να προστατεύονται από τους πειρατές! Μια από αυτές τις περιοχές ήταν και η Θέουτα, η οποία 28 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Πορτογαλίας, πέρασε στην Ισπανία! Η Μελίγια άνηκε ήδη στους Ισπανούς από τον 15 αιώνα!
🇲🇦 Παρόλα αυτά, ακόμα και αφότου η Ισπανία αναγνώρισε το Μαρόκο ως ανεξάρτητο κράτος το 1956, αρνήθηκε να του δώσει αυτά τα 2 εδάφη επειδή της άνηκαν από αιώνες πριν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις σε εκείνες τις περιοχές της Ισπανίας στην Αφρική με το Μαρόκο μέχρι και σήμερα!

Aναδημοσίευση απο FB Γεωγραφία είναι πολύ κούλ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»