H ανταποκρίτρια του CNNi στην Καμπούλ αντιμέτωπη με τα οπλισμένα Καλάσνικοφ των Ταλιμπάν

 

Το χάος που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ επιχείρησε να δει με τα ίδια της τα μάτια η δημοσιογράφος πρώτης γραμμής του CNNi Κλαρίσσα Ουάρντ

Στα 41 της χρόνια, η Κλαρίσσα ήδη έχει 15 χρόνια εμπειρίας σε ρεπορτάζ από τα πιο καυτά μέτωπα του πλανήτη (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Ουκρανία, Γεωργία), έχει βραβευθεί και έχει γράψει βιβλία για τα όσα έχει ζήσει.

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Καμπούλ για να περιγράψει για το CNN το τοπίο μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα αλλά και στο σύνολο της χώρας.

Φοράει μάλιστα την ειδική περιβολή, το μαύρο τσαντόρ, για να μην προκαλέσει την οργή των Ταλιμπάν.

Επισκεπτόμενη, έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια, το αεροδρόμιο της Καμπούλ, από όπου χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν προς κάθε προορισμό για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία των ισλαμιστών της οργάνωσης αντίκρισε εικόνες χάους.

Ήρθε σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι παρότι κρατούσαν τα σχετικά έγγραφα που αποδείκνυαν την επαγγελματική σχέση τους με εταιρείες του εξωτερικού δεν τους επιτρεπόταν να ταξιδέψουν ενώ οι Ταλιμπάν τους παρενοχλούσαν χτυπώντας τους ή απειλώντας τους με όπλα.

Η θέα της Κλαρίσσα και του τηλεοπτικού συνεργείου φαίνεται πως εξόργισε κάποιους από αυτούς. Την ακολουθούσαν διαρκώς αφού της ζήτησαν να καλύψει το πρόσωπό της, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις της και μάλιστα δύο από αυτούς όπλισαν μπροστά της τα όπλα που κρατούσαν.

Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ αφότου κατέλαβαν την πρωτεύουσα οι Ταλιμπάν, την ώρα που μουτζαχεντίν συνεχίζουν τις στοχευμένες έρευνες στα σπίτια για να βρουν άτομα που συνεργάστηκαν με το ΝΑΤΟόπως αποκάλυψε έγγραφο.

Πλήθη συνεχίζουν να είναι συγκεντρωμένα έξω από το αεροδρόμιο καθώς θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Την ίδια ώρα οι Ταλιμπάν εντείνουν τις έρευνες για άτομα που πιστεύουν ότι συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων όσων Αφγανών βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και προσπαθούν να διαφύγουν, απειλώντας ότι θα σκοτώσουν ή θα συλλάβουν τα μέλη της οικογένειάς τους αν δεν βρουν τους ίδιους, σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που επικαλούνται οι New York Times.

https://www.cnn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»