Προς στρατιωτική σύζευξη Ισραήλ-Ελλάδας - "Η Τουρκία ενεργοποίησε δεύτερη Συνθήκη Στρατιωτικής Παρέμβασης στην Αν. Μεσόγειο για τον έλεγχο υδάτων και πόρων"

 

Iσραηλινά ΜΜΕ μιλούν για κρίσιμες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο καθώς αναφέρουν πως “Η Τουρκία ενεργοποίησε “Συνθήκη Στρατιωτικής Παρέμβασης” με τους Παλαιστινίους σημειώνοντας πως “αυτό απαιτεί γρήγορη ισραηλινή αντίδραση”.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα το WarNews247.

Σταδιακά, η λύση για την οποία μιλούν ισραηλινές πηγές θα είναι η ολοένα και αυξανόμενη “στρατιωτική σύζευξη Ισαραήλ-Ελλάδας”.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Η Άγκυρα ενήργησε για να επικαλεστεί το “Σύμφωνο Ασφαλείας” του 2018 που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Πρόκειται για ένα Σύμφωνο που δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα επεμβάσεων όπως ακριβώς επενέβη και στη σύγκρουση στη Λιβύη.

Αυτό το βήμα, που έγινε αθόρυβα, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα την περασμένη Τετάρτη, 9 Ιουνίου και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκίας την επόμενη μέρα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η «Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής» της Τουρκίας θα εκπαιδεύσει τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας:

«Θα υλοποιηθούν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα για την αύξηση των δυνατοτήτων των παλαιστινιακών δυνάμεων επιβολής του νόμου παρέχοντας εκπαίδευση, διαβούλευση και τεχνική βοήθεια». Περιλαμβάνεται επίσης μια ρήτρα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Τουρκίας και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η συμφωνία συνεχίζει να καλύπτει ένα άλλο εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα:

Συνδέει τους Παλαιστινίους με το Διεθνές παράνομο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο που αποσκοπεί στην παράνομη κατανομή των υδάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ των δύο υπογραφόντων.

“Θέλουν να ελέγξουν ύδατα και ενεργειακούς πόρους”

Αυτή η συμφωνία σχεδιάστηκε από την Άγκυρα και την Τρίπολη για τον πλήρη έλεγχο αυτών των υδάτων και των ενεργειακών τους αποθεμάτων.

Κάνοντας τους Παλαιστίνιους εταίρους αυτής της «συμφωνίας» με στόχο την ενίσχυση των αξιώσεων τους για τα παράκτια ύδατα από τη Λωρίδα της Γάζας και πιο βόρεια με σκοπό την εκδίωξη του Ισραήλ από τα υπεράκτια έργα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Στρατιωτικές ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία της Άγκυρας με την Τρίπολη έδωσε στο GNA, την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, στρατιωτική υποστήριξη με τη μορφή συμβούλων, πυροβολικού, πυρομαχικών και οπλισμένων και επιτηρητικών UAV. Αυτή η συμμαχία παραμένει ενεργή.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ και ο Λίβυος Α/ΓΕΕΘΑ Μοχάμεντ Αλί Χαντάντ επισκέφθηκαν μαζί την Τρίπολη.

Σύμφωνα με ισραηλινές πληροφορίες, η Τουρκία ενώνει το “τουρκολιβυκό Μνημόνιο” με την Συμφωνία που υπέγραψε με την Παλαιστινιακή Αρχή με αποτέλεσμα η Λιβύη να στοχοποιεί το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Οι τουρκικές αυτές κινήσεις απαιτούν γρήγορη ισραηλινή απάντηση” καταλήγει ισραηλινό ΜΜΕ.

Πάντως, στις 11 Ιουνίου, πραγματοποίησαν ξαφνικό ταξίδι στην Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, και ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, στη Λιβύη.

Φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί έχουν πληροφορίες για το τι συζητήθηκε και για τον σκοπό του ταξιδιού τους…

https://warnews247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»