Ο Μενέντεζ «έθαψε» την Τουρκία στην Επ. Εξωτερικών της Γερουσίας: «Απειλεί τους δημοκρατικούς συμμάχους μας»

 



Ο Μενέντεζ «έθαψε» την Τουρκία στην Επ. Εξωτερικών της Γερουσίας: «Απειλεί τους δημοκρατικούς συμμάχους μας»

«Η Τουρκία συνεχίζει να αποσταθεροποιεί υποστηρίζοντας την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και με τη δική της επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο ενάντια στους δημοκρατικούς συμμάχους μας Ελλάδα και Κύπρο», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στα εισαγωγικά του σχόλια στην ακρόαση, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, του Άντονι Μπλίνκεν για την έγκριση του διορισμού του ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως θα δείτε και στο απόσπασμα βίντεο που ακολουθεί, έβαλε την Τουρκία στο ίδιο «κάδρο» με Βόρεια Κορέα και Ρωσία, στους αντιπάλους των ΗΠΑ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που θα αναλάβει υπουργός Εξωτερικών, αποκάλεσε την Τουρκία «λεγόμενο» στρατηγικό εταίρο, που δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος και προανήγγειλε βαρύτερες κυρώσεις για την αγορά και ενεργοποίηση των ρωσικών S-400 από αυτές που έχουν επιβληθεί.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος, ο οποίος όμως σε πολλά ζητήματα (…) δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται ένας σύμμαχος».

Αυτό «είναι πολύ σημαντική πρόκληση για εμάς και το βλέπουμε πολύ καθαρά», σημείωσε ο υποψήφιος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

https://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!